Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda säteri, foto.

Morlanda säteri

Bygga, bo och miljö
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Bygga, bo och miljö

Vy över ett villaområde med havet i bakgrunden, foto.

Husebyberget, Ellös.

Här hittar du vågsköljda klippor vid havsbandet och vacker kulturbygd med gamla fiskelägen och jordbruk. Vår miljö är så unik och värdefull att det är viktigt att värna om den nu och i framtiden.

 • Håll Sverige Rent - anmälan


  Publicerat 2018-02-19
  Årets skräpplockardagar drar igång. Tillsammans plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner runt om i landet skräp. Skräpplockardagar gör din närmiljö lite finare och visar att nedskräpning inte är okej.
  Håll Sverige Rent - anmälan
 • Fördjupad översiktsplan Slussen


  Publicerat 2018-02-06
  Den fördjupade översiktsplanen (FÖP) för Slussen har börjat gälla. Det var den 18 januari 2018 som fördjupad översiktsplan (FÖP) Slussen vann laga kraft. Tillsammans med utbyggnaden av vatten och avloppsnätet skapar det förutsättningar för utveckling av Slussen.
  Fördjupad översiktsplan Slussen
 • LOVA, Lokala vattenvårdsprojekt


  Publicerat 2018-01-31
  Från och med 1 januari 2018 kan projekt få upp till 90 procent LOVA-bidrag till åtgärder kring internbelastning i sjöar och kustvatten och upp till 80 procent bidrag till andra åtgärder.
  LOVA, Lokala vattenvårdsprojekt
 • Ett framtida hållbart Orust


  Publicerat 2018-01-15
  29 arkitektstudenter från Chalmers tekniska högskola har gjort förslag på hur vi kan jobba med hållbar utveckling. Nu kan du ta del av deras arbeten.
  Ett framtida hållbart Orust
 • Lyssna på 8-fjordars podcast


  Publicerat 2018-01-08
  Hur ser det egentligen ut i fjordarna innanför Tjörn och Orust? Kan vi förbättra miljön samtidigt som vi ökar möjligheter till friluftsliv och utvecklar näringslivet? Det är frågor som projektet 8-fjordar försöker besvara. Nu har projektet en podcast.
  Lyssna på 8-fjordars podcast

Återställ
Hjälp oss bli bättre