Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vallerö och Hermanö huvud, foto.

Vallerö och Hermanö huvud

Kommun och politik
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Dialog och synpunkter

Vi har som mål att lyssna på våra medborgare, vi är därför intresserade av dina synpunkter, positiva såväl som negativa. Du kan även vara med och påverka genom att lämna in medborgarförslag.

Synpunkter och förbättringsförslag

Har du synpunkter på kommunens service eller tjänster? Då vill vi gärna ha reda på det.

Du kan lämna din synpunkt till oss via vår Kundtjänst. Du får svar om du anger dina kontaktuppgifter. Du kan även vara anonym, men då får du förstås inget svar.

Fråga din politiker

Du kan ställa din fråga direkt till den politiker som du röstade på. I förtroendemannaregistret kan du hitta kontaktuppgifter till alla politiker. Du kan även se vilka uppdrag som varje politiker har.

Relaterad information

Träffpunkt Orust

Träffpunkt är för dig som vill träffa politiker och tjänstemän över en kopp kaffe, för att under avspända former diskutera såväl små som stora frågor.

Medborgarförslag

Du som är folkbokförd i kommunen kan väcka ärenden i fullmäktige genom att lämna medborgarförslag. Den som väckt ärendet har rätt att delta i överläggningen när fullmäktige behandlar ärendet enligt Kommunallagen 5 kap. 23 §.

Folkinitiativ till folkomröstning

Som invånare i Orust kommun har du möjlighet att väcka förslag om folkomröstning i en fråga som du tycker är viktig.  Det kallas för ett folkinitiativ och görs genom en namninsamling. På så sätt visar du att det är fler som tycker att frågan är viktig och att det borde hållas en folkomröstning om den.

Återställ
Hjälp oss bli bättre