Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Skeppersholme Käringön, foto.

Skeppersholme Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-07-15

Skulle du vilja bli kontaktperson

Vi söker trygga personer som vill hjälpa funktionsnedsatta till ett mer aktivt liv. Det är ett plus om du har erfarenhet av människor med psykisk ohälsa och funktionsnedsättning.

Vad gör en kontaktperson

Som kontaktperson ger du socialt stöd och hjälper till att bryta isolering genom att vara medmänniska till en person med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning. En kontaktpersonen fungerar som en vän några timmar per vecka eller månad. De flesta med tid och engagemang kan bli kontaktpersoner.

När och var ni träffas och vad ni ska hitta på bestämmer ni tillsammans. Ni kan till exempel gå på bio, gå ut och fika, promenera eller träffas hemma.

Du som är intresserad av att bli kontaktperson behöver inte ha någon speciell utbildning. Det viktiga är att du har fyllt 18 år och har ett engagemang och intresse för andra människor och har lite tid över av din fritid.

Du måste inte heller ha körkort eller tillgång till bil. I ditt uppdrag som kontaktperson använder du allmänna kommunikationer (alternativt färdtjänst) för resor med den som du är kontaktperson åt.

Kontaktperson är ett bistånd

Kontaktperson är ett bistånd som kan beviljas enligt Socialtjänstlagen eller LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Syftet med biståndet är att personen med funktionsnedsättning ska få ett större socialt nätverk och kunna komma ut på aktiviteter.

Ersättning

Ersättningen till dig som kontaktperson är uppdelad i en beskattningsbar arvodesdel och en omkostnadsdel som är skattefri och ska täcka de utgifter du har i samband med uppdraget. Arvodets storlek beror på hur ofta träffarna skall vara.

Vill du anmäla intresse eller veta mer

Hör av dig om du vill anmäla ditt intresse, eller om du har frågor om uppdrag som kontaktperson.

Kontakt

Desireé Nilsson, socialsekreterare
Telefon 0304-33 43 51

Christina Elvekrok, LSS-handläggare
Telefon 0304-33 41 30

Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

Återställ
Hjälp oss bli bättre