Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ängs brygga, foto.

Ängs brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-05-29

Låt gammalt bli nytt

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) vill återvinna dina förpackningar och tidningar. Totalt återvinns cirka 964 800 ton förpackningar och tidningar varje år, vilket innebär närmare 100 kilo per person.

Papper kan återvinnas upp till sju gånger utan att kvaliteten försämras. Tänk så fantastiskt att gamla förpackningar och tidningar kan användas igen och igen och igen och igen.

Du som privatperson lämnar kostnadsfritt pappersförpackningar, wellpapp, glasburkar, glasflaskor, plastförpackningar, metallförpackningar och tidningar på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) Återvinningsstationer dygnet runt. När du köper saker med förpackningar i Sverige så betalar du för denna service.

Allt skickas separat till olika, specialiserade anläggningar för återvinning.

Låt dina förpackningar och tidningar få nytt liv

Papper kan återvinnas upp till sju gånger utan att kvaliteten försämras. Glasflaskor, konservburkar och kaviartuber kan faktiskt återvinnas hur många gånger som helst. Tänk så fantastiskt att gamla förpackningar och tidningar kan användas igen och igen och igen och igen. Och igen! Gamla ketchupflaskor kan återvinnas till nya bildelar, brödpåsar kan bli stövlar, kapsyler kan bli järnvägsräls, ett mjölkpaket eller en sockerpåse kan till exempel bli cornflakes- eller vällingpaket i sitt nästa liv.

Kontakta FTI om Återvinningsstationen behöver städas

Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI ) som sköter insamling och återvinning av förpackningar och tidningar på uppdrag av företag som säljer i Sverige.

Om det är skräpigt på Återvinningstationen så anmäler du det på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) webbplats eller ringer deras kundtjänst, telefon 0200-88 03 11.

Vill du få dina förpackningar och tidningar hämtade

Välj till Fraktkedjan Västs återvinningssäck (ÅV-säck) som ett tillval i ditt abonnemang, om du vill att dina förpackningar och tidningar hämtas var fjärde vecka hemma hos dig. Det kostar 620 kronor per år.

Kontakta Fraktkedjan Väst för frågor, telefon 0304-305 00.

Återställ
Hjälp oss bli bättre