Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tvestjärten, foto.

Tvestjärten

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-09-06

Nytt bibliotekskort 6 september

Från onsdag 6 september kan du komma till biblioteket och hämta det nya bibliotekskortet. Ta med giltig legitimation.

Såhär ser det nya bibliotekskortet ut

Med det nya kortet får du tillgång till alla böcker och andra medier i hela Bibliotek i Väst. Det nya bibliotekskortet gäller på alla folkbibliotek i Ale, Kungälv, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Dessutom samlas alla dina lån inom Bibliotek i Väst på ett kort. Genom att samarbeta kan biblioteken erbjuda så mycket mer!

Premiär 6 september

Det nya kortet släpps vid olika datum i de olika kommunerna. Onsdag 6 september är det premiär för det nya kortet på Orust.

Så får du nytt kort

Du hämtar det nya kortet personligen och godkänner att dina personuppgifter hanteras i det nya systemet enligt Personuppgiftslagen (PuL). Ta med giltig legitimation. Det nya kortet är naturligtvis gratis.

Är du under 18 år?

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna och skriva under innan det går att låna.

E-böcker

Även du som endast lånar e-böcker måste komma in till biblioteket för att få ett nytt bibliotekskort.

Svårt att komma till biblioteket?

Om du har svårt att kan komma till biblioteket på grund av ålder, rörelsehinder, synskada eller långvarig sjukdom får du höra av dig till ditt bibliotek. Då hjälper vi dig med det nya bibliotekskortet.

Ny webbkatalog

Biblioteket får också en ny webbkatalog där kan du låna om och reservera böcker och andra medier från alla bibliotek i Bibliotek i Väst. Du som lånar i flera kommuner inom Bibliotek i Väst får alla dina lån samlade på ett bibliotekskort. Den nya webbkatalogen hittar du från i höst på samma adress: www.biv.se

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre