Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vintervallen, Hermanö, foto.

Vintervallen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-08-04

Rescue the sea och Västerhavsveckan

Rescue the Sea! Besök eller segla med R/S Astrid Finne under Västerhavsveckan för få veta mer om plastskräpets påverkan på havet.

Onsdag den 9 augusti kan du besöka r/s Astrid Finne i Mollösunds hamn.

Västerhavsveckan 2017 pågår den 5-13 augusti och är en temavecka för havsmiljön, med syfte att öka kunskapen om Västerhavets miljö. Samtidigt som du kan delta i hundratals roliga, spännande och havsnära aktiviteter får du ökad kunskap om de utmaningar Västerhavet står inför.

Får plasten plats i havet?

För varje år blir det mer plast i havet. Bara på Bohuskusten sköljs det upp en kubikmeter skräp i timmen, året runt. Men det finns också skräp i havet som vi inte ser eftersom bitarna är så små.

Rescue the Sea! R/S Astrid Finne anlöper fem hamnar under veckan. Onsdag den 9 augusti kan du besöka båten i Mollösunds hamn.

När du besöker kampanjplatserna möts du av en utställning om plast i havet och kan ta del av en lärorik tipspromenad om marint skräp.

På plats finns även kunnig personal som kan berätta mer om den marina nedskräpningen, hur dagens städning fungerar och vilka åtgärder som görs för att förbättra situationen.

Hör besättningen på Astrid Finne berätta om sin förestående jorden-runt-expedition i syfte att uppmärksamma vilka konsekvenser som plastskräp får för våra världshav.

Passa på att prova att segla en äkta norsk så kallad redningsskøyter och samtidigt städa en strand.

Återställ
Hjälp oss bli bättre