Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda säteri, foto.

Morlanda säteri

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Om kakor

Kakor (engelska cookies) är små textfiler som skapas av webbsidor och lagras på din dator. Syftet är att ge dig tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor.

  • Sessionskakor som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Dessa kakor försvinner när du stänger webbläsaren.
  • Varaktiga kakor som finns kvar på din dator tills de tas bort. För att ta bort lagrade kakor använder du webbläsaren. Du kan hitta mer information om det på webbläsarens hjälpsidor.

Du behöver inte acceptera att kakor används. Det är i webbläsares säkerhetsinställningar som du väljer hur du vill hantera användning av kakor. Du kan exempelvis välja att inte ta emot några kakor eller att alltid bli tillfrågad när en webbplats försöker spara en kaka på datorn.

Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området och lämnar mer information om kakor på sin webbplats.

Vad som händer om du tackar nej till kakor

Vår webbplats använder både sessionskakor och varaktiga kakor. Vissa sessionskakor är nödvändiga för att webbsidorna ska fungera och de har redan sparats tillfälligt på din dator. Dessa försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor så fungerar inte alla tjänster och funktioner på webbplatsen.

Anpassning av webbplatsen

Du kan anpassa hur texterna på vår webbplats ska visas. En varaktig kaka används för att spara dina personliga inställningar för teckensnitt, radavstånd och kontrast. Om du inte vill acceptera kakor så går det inte att göra några anpassade inställningar.

Lyssnafunktionen (SpeakIT Plus)

Funktionen används för att du ska kunna lyssna på webbplatsens texter. Om du inte vill acceptera kakor kan inte några personliga inställningar av funktionen användas.

Översättningsverktyg (Google Translate)

Översättningsverktyget Google Translate använder kakor som sparar information om vilka språk du valt att översätta olika webbsidors texter till.

Om du inte vill acceptera kakor så finns risk för att verktygets funktionalitet begränsas.

Återställ
Hjälp oss bli bättre