Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Buskären, foto.

Buskären

Bygga, bo och miljö
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Bygga, bo och miljö

Foto över ett villaområde och båthamn intill havet.

Svanesund

Om du gillar hav och bohuskust har du kommit till rätt ställe. Närheten till havet är viktig för den som väljer Orust som bostadsort. Här hittar du både gamla fiskelägen vid havsbandet och vacker kulturbygd med jordbruksmark och skog. Vår miljö är både unik och värdefull och det är viktigt att värna om den nu och i framtiden.

 • Har Coronapandemin förändrat ditt friluftsliv


  Publicerat
  Vistas du i naturen på ett eller annat sätt i Västra Götaland? Ta tillfället i akt att bidra till att öka kunskapen om var och hur friluftslivet och dina vistelser i naturen påverkas av den rådande Coronapandemin.
  Har Coronapandemin förändrat ditt friluftsliv
 • Strukturkalkning av åkermark


  Publicerat
  Projektet LEVA Orust ordnar stöd för strukturkalkning för bättre skördar och miljö. På sensommaren 2020 utfördes den första strukturkalkningen av två lantbrukare i Tegneby.
  Strukturkalkning av åkermark
 • Vi byter entreprenör för hushållsavfall


  Publicerat
  Från den 1 februari 2021 kommer hämtningen av ditt hushållsavfall att skötas av Remondis AB och slamtömningen av Fraktkedjan AB.
  Vi byter entreprenör för hushållsavfall
 • Nya regler för sortering av lantbruksplast


  Publicerat
  Lantbruksplast finns av olika slag, varje kvalité måste sorteras för sig för att kunna återvinnas. De nya sorteringsreglerna börjar gälla den 1 mars 2020.
  Nya regler för sortering av lantbruksplast
 • Uppmärkning av avfallskärl och slambehållare


  Publicerat
  Under 2021 kommer vi att utveckla och förändra vår avfallsinsamling och slamhämtning. Det kommer att bli nya insamlingsentreprenörer vid årsskiftet. Alla avfallskärl och slambehållare ska därför märkas upp och taggas inför förändringen.
  Uppmärkning av avfallskärl och slambehållare
Återställ
Hjälp oss bli bättre