Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Långelanda, foto.

Långelanda

Bygga, bo och miljö
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Bygga, bo och miljö

Foto över ett villaområde och båthamn intill havet.

Svanesund

Om du gillar hav och bohuskust har du kommit till rätt ställe. Närheten till havet är viktig för den som väljer Orust som bostadsort. Här hittar du både gamla fiskelägen vid havsbandet och vacker kulturbygd med jordbruksmark och skog. Vår miljö är både unik och värdefull och det är viktigt att värna om den nu och i framtiden.

 • Förbud mot bekämpningsmedel i trädgårdar


  Publicerat
  Regeringen har beslutat om förbud mot användning av flera vanliga bekämpningsmedel. Förbudet träder i kraft den 1 oktober.
  Förbud mot bekämpningsmedel i trädgårdar
 • Ändring av detaljplan för fastighet Krossekärr 2:2


  Publicerat
  Syftet med planändringen är att göra en ändring av gällande plan för att möjliggöra bostadsbebyggelse för bland annat hyreslägenheter på mark som idag är planlagd för odling.
  Ändring av detaljplan för fastighet Krossekärr 2:2
 • Ny översiktsplan, tidig dialog


  Publicerat
  Har du haft tankar och funderingar kring hur Orust ska utvecklas i framtiden? Nu finns en möjlighet att påverka innehållet i den kommande översiktsplanen.
  Ny översiktsplan, tidig dialog
 • Namntävling


  Publicerat
  Vad ska vår nya kooperativa hyresrättsförening för trygghetsboende heta? Många orustbor har visat intresse av att få bo i trygghetsboenden på vår ö.
  Namntävling
 • Solsafari


  Publicerat
  Vill du lära dig mer om solel? Under hösten 2021 kommer det finnas två tillfällen där du får möjlighet att lära dig mer om solel.
  Solsafari
Återställ
Hjälp oss bli bättre