Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Slussen, foto.

Slussen

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Höstpromenad med Öppna förskolan


  Publicerat 2019-10-08
  Samling på Öppna förskolan. Sedan går vi en gemensam tipspromenad med biblioteket som mål. Där blir det fruktmingel och chans att låna böcker, ställa frågor och be om boktips. Vi avslutar med sångstund och prisutdelning.
  Höstpromenad med Öppna förskolan
 • Föreningsveckan 4 november


  Publicerat 2019-09-26
  Föreläsning i Ängås aula med Petter Askergren - Petter - som bjuder publiken på en intressant inblick i sitt framgångsrika arbetsliv. Kvällen inleds med prisutdelning av Orusts Sparbanks Kulturstipendium 2019.
  Föreningsveckan 4 november
 • Föreningsveckan 5 november


  Publicerat 2019-09-26
  Föreläsning i Ängås aula med Maria Dufva om livet på nätet för barn och unga. Maria Dufva är kriminolog och specialist på brott på nätet.
  Föreningsveckan 5 november
 • Föreningsveckan 6 november


  Publicerat 2019-09-26
  På onsdagen blir det föreningsbuffé, prisutdelning i Lions teckningstävling och en föreläsning om positivt ledarskap med Jim Thuresson i Kulturhuset Kajutan.
  Föreningsveckan 6 november
 • Föreningsveckan 7 november


  Publicerat 2019-09-26
  Om att våga flyga - en galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist i Henåns sporthall. Kvällen inleds med att Orusts stora Evert Taube-pris delas ut till årets pristagare Niklas Strömstedt.
  Föreningsveckan 7 november
Återställ
Hjälp oss bli bättre