Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlandadalen mot Björnsundsfjorden, foto.

Morlandadalen mot Björnsundsfjorden

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Virkcafé - virka sjalar med kärleksknutar


  Publicerat
  Virkcafé på Svanesunds bibliotek. Vi lär oss att virka sjalar med kärleksknutar.
  Virkcafé - virka sjalar med kärleksknutar
 • Varekils bibliotek endast meröppet vecka 52 och vecka 1


  Publicerat
  Biblioteket i Varekil är endast meröppet vecka 52-vecka 1, 27 december-9 januari. Du kan lämna tillbaka böcker i bokinkastet. Behöver du hjälp med omlån eller liknande så hänvisar vi under tiden till Henåns bibliotek. Passa gärna på att bli meröppet-låntagare i Varekil.
  Varekils bibliotek endast meröppet vecka 52 och vecka 1
 • Svanesunds bibliotek ändrar öppettider och blir meröppet


  Publicerat
  Svanesunds bibliotek ändrar öppettider den 1 december. Biblioteket utökas samtidigt till att bli meröppet. Det innebär att du kan besöka biblioteket under vissa tider när personalen inte är på plats.
  Svanesunds bibliotek ändrar öppettider och blir meröppet
 • Orusts stora Evert Taube-pris 2021


  Publicerat
  Tomas Andersson Wij, en singer songwriter i Evert Taubes anda som med ett vackert nyanserat och melodiskt språk utvecklat den berättande lyriken tilldelas Orusts stora Evert Taube-pris 2021. Tomas, med en omfattande textkatalog uppskattad av både publik och kolleger, känner en stor ära att bli nämnd i samma mening som Evert Taube.
  Orusts stora Evert Taube-pris 2021
 • Evenemang på Orust


  Publicerat
  Nu börjar evenemangskalendern fyllas med innehåll igen. Kalendern är ett samarbete med Södra Bohuslän Turism och Västsvenska turistrådet.
  Evenemang på Orust
Återställ
Hjälp oss bli bättre