Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Sportlovsaktiviteter


  Publicerat
  Digital skrivarworkshop med Anna Ahlund, sportlovshäng på fritdsgården, LAN, musikquiz, tecknarskola med Peter Bergting och monstertävling är några av de aktiviteter som händer under sportlovet på Orust.
  Sportlovsaktiviteter
 • Vi öppnar upp för ungdomsverksamhet


  Publicerat
  Regeringen uppmanar fortsatt kommuner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 februari 2021. Men idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda efter 2005, såväl utomhus som inomhus, undantas från regeringens vädjan att stänga ner verksamheter.
  Vi öppnar upp för ungdomsverksamhet
 • Biblioteken och covid-19


  Publicerat
  Biblioteken på Orust har öppet, men med minskade öppettider, minskad service och maxantal besökare. Vi håller oss uppdaterade med utvecklingen och ytterligare åtgärder kan genomföras med kort varsel.
  Biblioteken och covid-19
 • Nytt konstverk i centrala Henån


  Publicerat
  Möte vid vatten är namnet på det konstverk som Leo Pettersson skapat och nu är på plats i trädgården vid Saras och Karins hus i centrala Henån.
  Nytt konstverk i centrala Henån
 • Kultur på distans


  Publicerat
  Nu när många kulturevenemang ställs in har du ändå tillgång till mycket på nätet. Biblioteket erbjuder böcker, film och tidskrifter. Många teatrar, museer och orkestrar lägger ut delar av sitt utbud online. Här är några tips på kultur du kan nå hemifrån.
  Kultur på distans
Återställ
Hjälp oss bli bättre