Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Kråksundsgap, foto.

Kråksundsgap

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Digi-teknikträffar


  Publicerat 2019-01-17
  Är du intresserad av att lära dig mer om nyare teknik och internet? Rikard Larsson, verksamhetsledare på ABF, berättar och visar hur du får ut mesta möjliga av din smartphone, surfplatta eller dator. Fri entré, men anmäl till biblioteket att du kommer. Välkommen!
  Digi-teknikträffar
 • Vårens kulturprogram


  Publicerat 2019-01-09
  Vårens kulturprogram på Kulturhuset Kajutan och biblioteken på Orust erbjuder föreläsningar, musikprogram, workshops, författarbesök, bebisteater och mycket annat. Du kan träffa Björn Ranelid och Ulla Skoog, lyssna på bluesrock på svenska, möta den samiska kulturen och lära dig mer om digital teknik. Eller varför inte ta med dig barnen på en teaterföreställning eller sångstund.
  Vårens kulturprogram
 • Konstutställning, Gun Friederici Svantesson


  Publicerat 2019-01-07
  Bilderna återspeglar lager av tid och minnen och uttrycker fascinationen för naturens eget formspråk och mönster. Vernissage 12 januari klockan 11:00-14:00. Det blir sång av Hanna Abrahamsson under vernissagen.

  Konstutställning, Gun Friederici Svantesson
 • Invigning av Ungdomens hus i Henån


  Publicerat 2018-12-21
  Nu har vi invigt Ungdomens hus. En fantastisk mötesplats för ungdomar med oanade möjligheter.
  Invigning av Ungdomens hus i Henån
 • Orust på delad andraplats i Sverige


  Publicerat 2018-11-21
  Sedan 2012 har Ungdomens Nykterhetsförbund rankat Sveriges kommuner utifrån hur tillgången till en bra fritid för ungdomar ser ut. Rapporten från årets undersökning visar att Orust kommun hamnar på en delad andraplats, efter Ludvika och tillsammans med Kalmar.
  Orust på delad andraplats i Sverige
Återställ
Hjälp oss bli bättre