Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös, foto.

Ellös

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Bansai! - Ester Blenda Nordström


  Publicerat
  Bansai! - en äventyrare är en musikalisk monologföreställning som tar avstamp i Ester Blenda Nordströms egna reportagetexter och som färdas fram och tillbaka, i både tid och rum. Hon wallraffade innan begreppet ens fanns. Hon hette Ester Blenda Nordström men var kanske mer känd under sin pseudonym - Bansai.
  Bansai! - Ester Blenda Nordström
 • Andra Chansen firar 1 år


  Publicerat
  Den 19 oktober har Secondhandbutiken Andra chansen funnits 1 år på Södra Strandvägen 7 i Henån. Det firar vi med ett 1-årsjubileum för våra kunder.
  Andra Chansen firar 1 år
 • Orusts föreningsvecka 2021


  Publicerat
  Nu är det äntligen dags Orusts föreningsvecka igen. Den 8-11 november bjuds du på fyra spännande och intressanta föreläsningar. Föreläsningarna är kostnadsfria, men du behöver boka biljett.
  Orusts föreningsvecka 2021
 • 2021 års Folkhälsopris


  Publicerat
  I år säger vi grattis till en förening som arbetar för en god folkhälsa. Det är Förening Nösund som är 2021 års folkhälsopristagare.
  2021 års Folkhälsopris
 • Melissa Horn besökte Orust


  Publicerat
  Den 20 augusti besökte Melissa Horn Orust för att ta emot Orusts stora Evert Taube-pris 2020.
  Melissa Horn besökte Orust
Återställ
Hjälp oss bli bättre