Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös gästhamn, foto.

Ellös gästhamn

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Öppna förskolan erbjuder

Här kan hela familjen träffa nya vänner, leka, skapa, sjunga, fika och mycket mer. Varje dag har vi gemensam sångstund med sång, rim, ramsor och rytmik.

Vi är två pedagoger som du träffar varje dag. Med oss kan du bolla idéer, frågor och funderingar. Det är vi, som tillsammans med er familjer, utformar verksamheten.

Lilla gruppen

Vi har Lilla gruppen för dig som vill vara i en grupp där det är tryggt att känna varandra och där du kan få lite extra stöd i din föräldraroll.

Vi träffas varje måndag klockan 13:00-15:30. Vi pysslar, sjunger, har babymassage, äter tillsammans och pratar om viktiga saker som gäller barn och familj.

Prata med oss eller personalen på MVC, BVC, ungdomsmottagningen eller socialtjänsten om du är intresserad.

Spädbarnsmassage

Vi anordnar kurser i spädbarnsmassage så snart vi har fullt antal för att bilda grupper.

  • Kursen omfattar 5 träffar där vi under 1,5 timme ägnar oss åt både praktiska och teoretiska moment.
  • Lämplig ålder för barnet är 1-8 månader.
  • Du tar med en egen handduk.

Du är välkommen att ringa oss eller komma in med din anmälan!

Kursdagar
Torsdagar klockan 09:45-11:00

Kostnad
Kursen är kostnadsfri, förutom en liten kostnad för fika med 10 kronor.

Kursen hålls av Öppna förskolans personal, som är utbildade instruktörer i spädbarnsmassage genom The International Association of Infant massage (IAIM).

Våra kurser lär dig på ett enkelt sätt hur du kan ge ditt barn massage. Barnmassage är inte som vuxenmassage, utan en lättare ytlig massage. Det är ett enkelt, mysigt och avslappnat sätt att umgås med ditt barn, lära sig barnets signaler och öka kommunikationen mellan er. Genom att massera din baby känner du som förälder dig säkrare när du handskas med ditt barn.

Kursinnehållet

  • Stegvis introduktion av massagen
  • Avslappningsövningar
  • Teoretisk bakgrund kring spädbarnsmassage
  • Individuell handledning i massage
  • Massage och kroppsspråk
  • Större barn och massage
  • Olika diskussionsämnen, till exempel barn och gråt

Trafiksäkerhetsinformation

En gång i mitten av mars och en gång i mitten av september kommer Nationella Trafiksäkerhetsföreningen (NTF) till Öppna förskolan och berättar om säkerhet i bil och på cykel. Då kan du få information, svar på frågor och hjälp med till exempel bilbarnstolen.

Du behöver inte anmäla dig till detta. Se information om datum och tider under "Aktuellt på Öppna förskolan". Välkommen!

Fotografering

Vi erbjuder enskilda och syskonbilder samt gruppfoto för de som vill vara med. Se information om datum och tider under Aktuellt på Öppna förskolan.

Boktugg

Barnbibliotekarien från kommunbibliotek kommer till oss för att läsa och berätta ramsor med barnen. Vi tittar, läser, känner och tuggar på böcker. Du behöver inte anmäla dig till detta.Du hittar aktuella tider under Aktuellt på Öppna förskolan. Under eftermiddagstid är inriktningen främst barn i åldern 12-24 månader, men barn i alla åldrar är välkomna. 

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre