Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vintervallen, Hermanö, foto.

Vintervallen, Hermanö

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Kulturskola

I vår kulturskola kan du uppleva glädjen i att spela instrument, dansa, sjunga och spela teater.

Vi försöker så långt som möjligt att erbjuda undervisning under skoltid på din skola, genom att våra musiklärare reser runt mellan de olika skolorna. för dansmix, drama och sång gäller speciell dag och plats, läs mer på Kurser och grupper.

Du behöver inga förkunskaper, all undervisning utgår från din kunskapsnivå, ditt mål och ditt intresse. Du har din lektion en speciell dag och tid varje vecka, antingen enskilt eller i grupp. På lektionerna får du inspiration, tips och nya uppgifter att öva på hemma.

Kulturskolans fokus ligger på orkester och ensemblespel för att öka vi-känslan och motverka utanförskap. För närvarande får cirka 370 elever undervisning i kulturskolan.

Det finns en glädje i att kunna uttrycka sig på fler sätt än bara genom ord. Det ger ökat självförtroende och är något du kan ha nytta och glädje av hela livet vart du än befinner dig i världen. Ny hjärnforskning visar också på nyttan av att musicera. Det är viktigt och har ett stort värde för individen, för gruppen och för samhället. Vi är glada över att få vara med i det arbetet.

Bra att veta

  • Kan vi inte erbjuda plats i kulturskolan direkt, så placeras du i kö. 
  • Du spelar så långt det är möjligt under skoltid.
  • Kulturskolan har ett begränsat antal instrument för uthyrning.
  • När du vill sluta är det din målsmans ansvar att meddela detta till kulturskolan, antingen skriftligt, via e-post eller via telefon.
  • Vi som arbetar inom skolan är högskoleutbildade pedagoger eller musiker.
  • Vi finns på Facebook
Återställ
Hjälp oss bli bättre