Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Svanesunds badplats, foto.

Svanesunds badplats

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier. Vi erbjuder enskilda kurser och yrkesprogram. 

Orust vuxenutbildning har sin lokal Vågen mellan Henåns skola och sporthallen i Henån.

Du kan studera på en skolförlagd kurs som innebär att du till största delen har undervisning i skolan. Alternativt kan du studera på halvdistans som innebär en variation av skolförlagd undervisning och fjärrundervisning. Detta innebär att du kopplar upp dig till vår digitala lärplattform där du möter läraren. Oavsett studieform så får du räkna med att mycket tid går åt till studier på egen hand.

Kommunal vuxenutbildning omfattar grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare. På grundläggande nivå läser du in betyg som motsvarar nio års grundskola. På gymnasial nivå läser du in behörighet för att kunna söka till högskola och universitet. Svenska för invandrare ska ge dig som har ett annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket. Våra yrkesutbildningar vänder sig till dig som vill skaffa dig en yrkestitel.

Studievägledning

När du funderar på studier och vill diskutera vilka möjligheter som finns är du välkommen till våra studie- och yrkesvägledare. Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna med studieplanering, ämnesval eller andra frågor som rör dina studier och studiefinansiering.

Vård och omsorgscollegeVi är certifierade som lokalt Vård- och omsorgscollege.

Lokalt Vård och omsorgscollege är ett samarbete mellan Sektor lärande och omsorg.

Vård och omsorgscollege betyder att våra vårdutbildningar genomförs i samarbete mellan skola och arbetsliv. Det garanterar att utbildningen verkligen ger dig den kunskap som efterfrågas. När du är klar med din utbildning har du mycket goda chanser att få jobb.

Vuxenutbildningen erbjuder utbildning inom vård och omsorg.

Återställ
Hjälp oss bli bättre