Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Herrbadhuset Käringön, foto.

Herrbadhuset Käringön

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier. Vi erbjuder enskilda kurser och yrkesprogram. 

Foto på en svart byggnad där skolan finns.

Kommunal vuxenutbildning (Komvux) hittar du på Skolvägen 1 i Henån. Det är den svarta byggnaden mellan idrottshallen och Henåns skola.

Du kan studera på en skolförlagd kurs som innebär att du till största delen har undervisning i skolan alternativt halvdistans som innebär en variation av skolförlagd- och fjärrundervisning som innebär att du kopplar upp dig till vår digitala lärplattform där du möter läraren. Oavsett studieform så får du räkna med att mycket tid går åt till studier på egen hand.

Kommunal vuxenutbildning omfattar grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare. På grundläggande nivå läser du in betyg som motsvarar nio års grundskola och på gymnasial nivå läser du in behörighet för att kunna söka till högskola och universitet. Svenska för invandrare ska ge dig som har ett annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket. Våra yrkesutbildningar vänder sig till dig som vill skaffa dig en yrkestitel.

Studievägledning

När du funderar på studier och vill diskutera vilka möjligheter som finns är du välkommen till våra studie- och yrkesvägledare. Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna med studieplanering, ämnesval eller andra frågor som rör dina studier och studiefinansiering.

Återställ
Hjälp oss bli bättre