Kommunalråd och oppositionsråd

Kommunalrådet representerar den politiska majoriteten och är kommunstyrelsens ordförande. Oppositionsrådet representerar den politiska oppositionen och är andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

En man i glasögon och en kvinna med långt ljust hår står bredvid varandra.

Kommunalråd Catharina Bråkenhielm (S) och oppositionsråd Lars Larsson (C).

Uppdraget som kommunalråd är ett heltidsuppdrag och uppdraget som oppositionsråd är 80 procent av en heltidstjänst. I uppdragen ingår det ett tjänsterum i kommunhuset i Henån.

Att vara kommunalråd och oppositionsråd innebär att du som förtroendevald kan ägna hela din arbetstid åt uppdrag för kommunen. Det handlar om allt från att företräda kommunen vid uppvaktningar hos myndigheter till företagskontakter, konferenser och sammanträden. Mycket tid ägnas åt att följa upp frågor som har betydelse för kommunens ekonomi och utveckling på kort och lång sikt. En viktig del av arbetet är kontakten med medborgarna för att lyssna och diskutera aktuella politiska ämnen.

Kommunalråd

Kommunalråd i Orust kommun är Catharina Bråkenhielm (S) och Anders Arnell (M). Kommunalråd Catharina Bråkenhielm är även kommunstyrelsens ordförande.

Oppositionsråd

Kommunstyrelsens andre vice ordförande Lars Larsson (C) är även oppositionsråd.

Uppdraget som oppositionsrådet är 80 procent av en heltid. Oppositionsrådet ska garantera oppositionens insyn och goda arbetsmöjligheter. Oppositionsrådet deltar i det politiska arbetet i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott.

Register över förtroendevalda politiker

I registret finns alla våra förtroendevalda politiker med kontaktuppgifter. Här kan du också se vilka politiska uppdrag de har.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.