Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Strandgården prisas för goda idéer

Strandgården får Carin Mannheimers pris för goda idéer 2022! Priset på 60 000 kronor kommer gå till en jättefest för alla medarbetare på Strandgården.

Medarbetare står och håller upp ett diplom.

Enhetschefen Ann-Christin Eriksson är oerhört glad över priset:

"Det känns helt fantastiskt!" säger hon.

Forskningsfonden för Carin Mannheimers minne har årligen sedan 2016 delat ut pris till juniora forskare inom AgeCap. Under 2022 utlystes även ett nytt pris för goda idéer inom äldrevård och omsorg.

"Det har varit stimulerande att dela ut priset till juniora forskare men det kändes viktigt att även dela ut pris till de som verkligen arbetar med äldre "hands-on". Det är sällan de som sliter i det dagliga arbetet med äldrevård får en uppmuntran" säger Anna Mannheimer som upprättade fonden 2016.

Strandgården är ett nyrenoverat äldreboende som är beläget alldeles vid havet på västra Orust. Här finns 35 lägenheter med inriktning mot kroppslig sjukdom och demens. Strandgården har två enhetschefer och cirka 40 medarbetare. Viktiga ledord i verksamheten är uppföljning, engagemang, egenansvar och systematiskt kvalitetssäkringsarbete.

Att just Strandgården tog hem priset på 60.000 kr menar Anna Mannheimer beror på flera olika saker, bland annat för deras sätt att uppgradera undersköterskeyrket, den goda kvalitetssäkringen och det stora fokuset på relationen mellan hyresgäster och kontaktpersoner.

"Att ringa och berätta om priset till Strandgården har varit bland det roligaste jag gjort i mitt jobb!" säger Anna.

Orust kommun riktar ett stort grattis till alla medarbetare på Strandgården! Vi är stolta över er!

Läs mer:

Strandgården får Carin Manheimers pris för goda idéer 2022, Göteborgs Universitet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikeln uppdaterades