Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hälsö Stigfjorden, foto.

Hälsö Stigfjorden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Ängsviken och Strandgården rustas upp

Snart är det byggstart för två stora fastighetsprojekt. Det är Ängsvikens särskilda boende i Henån och Strandgårdens särskilda boende i Ellös.

Strandgården ska rustas upp för att möta dagens krav på arbetsmiljö och Ängsviken byggs till för att bidra till att uppfylla behovet av platser.

Den 16 september är det planerad byggstart för Ängsviken. Ett par månader senare, den 11 november, är det planerad byggstart för Strandgården.

- Det känns bra att komma igång. Projekten innebär stora förbättringar för både personal och de boende, säger fastighetschef Ronnie Nilsson.

Ängsviken byggs till med tio nya lägenheter som beräknas vara inflyttningsklara till sommaren år 2020. Därefter följer enligt plan en mindre renovering av personalutrymmen och lägenhetsförråd. Projektet beräknas vara helt klart i november år 2020.

Samtidigt genomför vi en större renovering på Strandgården som innebär att samtliga lägenheter får nya badrum, nya ytskikt och att storköket renoveras och dimensioneras för att möta framtidens behov. Ombyggnaden delas upp i två delar och den första etappen planeras vara klar hösten år 2020. Hela ombyggnaden beräknas sedan vara klar i april år 2021.

Återställ
Hjälp oss bli bättre