Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Grindsbyvattnet, foto.

Grindsbyvattnet

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Covid-19, coronaviruset

Här hittar du uppdaterad och säkerställd information från myndigheterna om covid-19, coronaviruset. Uppdaterad 2021-01-18.

Folkhälsomyndigheten påminner om att det enligt smittskyddslagen vilar ett stort ansvar på individen att inte sprida smittsamma sjukdomar.

Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra och vaccin är den bästa åtgärden.

Krisinformation.se har en sammanställning av de förbud och de råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin.

Vaccinationsdag lördag 22 januari

Pandemin är inte över och det viktigaste du kan göra är att vaccinera dig mot covid-19. Den 22 januari har cirka 140 vaccinatörer i Västra Götaland öppet för drop-in, så att ännu fler får möjligheten att ta sin första, andra eller tredje dos.

1177 har en lista på vilka mottagningar som har öppet för drop-in klockan 10:00-14:00 på vaccinationsdagen.

Från och med 10 januari kan du som är 18 år eller äldre få en tredje dos vaccin. Det ska ha gått minst fem månader sedan du fick den andra dosen.

Bra att veta om din vaccination

Med en dos vaccin får du ett grundskydd, det förstärks sedan med ytterligare doser. Skyddet kan också byggas på om det skulle komma nya varianter av viruset.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer, dit kan du ringa för få svar på generella frågor kring coronaviruset.

COVID-19 Illustration, created at the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Återställ
Hjälp oss bli bättre