Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Segelskutan Westkust, foto.

Segelskutan Westkust

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Covid-19, coronaviruset

Här hittar du uppdaterad och säkerställd information från myndigheterna om covid-19, coronaviruset. Uppdaterad 2021-09-24.

Den 28 september försvinner de flesta restriktionerna kring covid-19. Just därför är det viktigare än någonsin att vaccinera sig.

De nya allmänna råden innebär att vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig även fortsättningsvis bör hålla avstånd till andra människor när det är möjligt. Det är särskilt viktigt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Capio Vårdcentral Orust deltar på Stora vaccinationsdagen den 2 oktober. De har drop-in för vaccination mellan klockan 10:00-14:00 på vårdcentralen i Henån. Du behöver inte boka tid.

Folkhälsomyndigheten påminner också om att det enligt smittskyddslagen vilar ett stort ansvar på individen att inte sprida smittsamma sjukdomar.

Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra därmed är vaccin den bästa åtgärden.

Krisinformation.se har en sammanställning av de förbud och de råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin.

Bra att veta om vaccinationen

Med en dos vaccin får du ett grundskydd, som förstärks med en andra dos. Skyddet kan också byggas på om det skulle komma nya varianter av viruset.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer, dit kan du ringa för få svar på generella frågor kring coronaviruset.

COVID-19 Illustration, created at the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Återställ
Hjälp oss bli bättre