Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tuvesvik, foto.

Tuvesvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Invigning av ny väg och våg

Vi moderniserar Månsemyrs återvinningscentral för att möta framtidens krav på avfallssortering i fyra steg och vår plan är att allt ska vara 2022.

Den nya vägen och den nya vågen som är en del i utveckling av en modern anläggning. Vägen har nu två filer som delar upp tunga transporter och besökare redan vid infarten till anläggningen. Det både förbättrar säkerheten för våra besökare och arbetsmiljön för våra medarbetare.

En man som klipper ett blågult band.

Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik klippte bandet. Skylten visar att tung trafik håller till vänster och personbilar till höger

Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik invigningstalade och klippte bandet som hölls upp över vägen av två våra medarbetare.

- Det är med ansvar och stolthet jag inviger den här delen av Månsemyr säger Hans Pernervik. Att bygga om Månsemyrs återvinningscentral till en modern anläggning är en del i kommunens mål att minska vår klimatpåverkan och att ha en bra och hälsofrämjande arbetsmiljö.

I samband med att den nya vägen byggdes inrättades även en fullskalig våg. Den nya vågen är 24 meter och kan väga en hel lastbil med släp, den tidigare vågen var 16 meter. Den nya vågen är en del av den nya vägen, den tidigare vågen krävde en liten omväg.

Den nya tydligare infarten för tunga transporter gör det enkelt att köra rätt för de företag som lämnar och hämtar avfall på anläggningen.

- För att ytterligare underlätta för våra vanliga besökare kommer vi att fortsätta att utveckla och modernisera anläggningen under det kommande året säger Fredrik Bottenmark som är vår miljö- och renhållningsingenjör.

Nästa steg är en ny ramp där du kör upp och slänger grovsopor i container som beräknas vara klar 2021.

Relaterad information

En man som klipper err blågult band.

Entreprenör Johan Olsén Lerab, projektledare Robert Brodin, Hans Pernervik och miljö- och renhållningsingenjör Fredrik Bottenmark.

Flera personer hoppar på den 28 meter långa vågen.

Hans testar den nya vågen tillsammans med Mustafa Alsamarai, Bjarne Karlsson, Robert, Johan och Fredrik.

En man som klipper ett blågult band.

Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik klippte bandet.

Återställ
Hjälp oss bli bättre