Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Edshultshall, Segelskutan Westkust, foto.

Edshultshall, Segelskutan Westkust

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Varning för företag som vill rengöra din ventilation

Efter att invånare i vårt område råkat ut för påstridiga telefonförsäljare som erbjuder sina tjänster inom ventilation, vill vi nu gå ut med en varning. Du bör inte tacka ja till dessa erbjudanden utan att först kolla upp företaget.

Budskapet är att det är dags för rengöring av imkanaler. Försäljaren får det att framstå som att det är ett krav för ägare av villor. Detta är felaktigt då kravet på kommunal rengöring av köksfläktar och imkanaler försvann 2004. Numera är det ägarens eget ansvar att se till att detta blir utfört.

Eftersom grannkommuner sista året har råkat ut för liknande samtal vill vi varna.

Inget lagkrav

Vår uppmaning är att inte blanda ihop det här företagets erbjudanden med de lagstadgade tjänster som Orust kommuns upphandlade sotningsfirma Sotningstjänst i Väst AB utför.

Orust kommun är ansvarig för att sotning och brandskyddskontroll utförs i kommunen. Kommun har avtal med den privata sotningsentreprenörerna Sotningstjänst i Väst AB.

Kontakt, Sotningstjänst i Väst AB

Du som bor eller verkar i Orust kommun och har frågor kring exempelvis ändring av sotningsfrister, ändrad uppvärmning, ägarbyte med mera kontaktar Sotningstjänst i Väst AB.

Telefon 0304-67 42 50
Telefontid 08:00-12:00 helgfria mandagar- torsdagar

epost: info@sotningstjanst.se

Återställ
Hjälp oss bli bättre