Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös hamn, foto.

Ellös hamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Vattenläckor

Vi ber om ursäkt för vattenläckorna - vi förbättrar leveranssäkerheten av ditt vatten.

Vi bygger nya vatten- och avloppsledningar från Ellös och söderut till Hälleviksstrand, inledningsvis. Så småningom ska det bli nya ledningar hela vägen ner till Mollösund och det ska vara klart 2025.

Förläggningen av de nya ledningarna sker mycket nära den nuvarande vattenledningen som försörjer västra Orust med vatten idag. Den gamla ledningen är i mycket dåligt skick och det är en av anledningarna till att vi lägger en ny ledning. Det tråkiga är att de grävmaskiner som gör jobbet ibland är nära den gamla ledningen och tyvärr håller den gamla ledningen inte alltid för den belastningen. Då uppstår de vattenläckor som vi har sett så ofta det senaste halvåret.

Arbetet började sommaren 2020 och beräknas vara klart hela vägen till Mollösund 2025. Men trots allt besvär som ni kunder får stå ut med så kommer det att bli bättre i framtiden. Med den nya ledningen kommer den beräknade livslängden vara mer än 100 år och det kommer att kännas skönt att den nuvarande ledningen äntligen blir utbytt.

Återställ
Hjälp oss bli bättre