Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Edshultshall, Segelskutan Westkust, foto.

Edshultshall, Segelskutan Westkust

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-10-25

2016 års Folkhälsopris

Vi säger grattis till Orust Handräckning som är mottagare av Folkhälsopriset 2016.

Folkhälsopriset är på 6 000 kronor och kommer att delas ut vid ett av Kommunfullmäktiges möten. Folkhälsorådet fick i år in tio förslag på personer och föreningar som bidragit till en god folkhälsa. Det var Carita Nurmi som nominerade Orust handräckning.

Folkhälsorådets motivering

Orust handräckning gör en god insats för folkhälsan. Verksamhetens huvudsyfte är att bryta isolering för människor i alla åldrar som är ofrivilligt ensamma. Den kan gälla människor som långvarigt vistas i olika institutioner eller som bor i egen bostad och som saknar kontakter med andra människor.

Orust handräckning

Orust Handräckning är en av de äldsta frivilligorganisationerna i Sverige. De har 33 medlemmar. De går på promenader, går till affären, hjälper till med läsning eller sitter och pratar en stund med människor som önskar en väntjänst. Orust Handräckning driver även Café Snäckan som är öppet en dag i veckan, på Strandgården. Intäkterna går åter till Strandgårdens boende i form av julfest, julklappar, andra evenemang på Strandgården. I Svanesund har de kaffestund varannan månad där de bjuder på kaffe och har lotteriverksamhet för att bekosta det. Orust Handräckning håller även i populära bingospel både i Ellös och i Svanesund.

Vill du göra en frivillig insats för att hjälpa och stödja en medmänniska

Kontakta Orust Handräckning
Telefon 070 590 76 96

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre