Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Stillingsön, foto.

Stillingsön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2014-06-21

Budkavle om miljö och fordon är undertecknad

Som första region i Sverige har de fjorton kommunerna i Fyrbodal tagit en strategi om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Foto på två män som står vid en bil

Lars-Åke Gutavsson kommunalråd, undertecknar budkavle om miljö och fordon

Initiativet görs genom en budkavle om en fossiloberoende fordonsflotta i Fyrbodal 2030.

Måndag den 9 juni kom budkavlen till Orust. Kommunalrådet Lars-Åke Gustavsson skrev under budkavlen på Hamntorget i Henån. Sedan körde han budkavlen till Lysekil för nästa underskrift.

Fossilfri gränsregion 2030

Måndag den 16 juni klockan 09:15 stoppades trafiken på Gamla Svinesundsbron. Mitt på bron möts istället el- och biogasbilar från Norge respektive Sverige och ur bilarna klev ansvariga politiker och tjänstemän för att symboliskt utväxla budkavlar och fira ett historiskt steg mot en fossilfri gränsregion 2030. Bland de svenska deltagarna fanns bland annat riksdagsledamöter, landshövding och kommunalråd.

Budkavlen är ett led i vår strävan för hållbar utveckling, där miljöutveckling går hand i hand med affärsnytta. Att successivt byta ut fordon som drivs av fossil bensin eller diesel i kommunens egen fordonsflotta mot el- eller biogas är ett viktigt steg. Genom att göra gemensam sak med i Fyrbodals kommuner ökar genomslag och nytta.

Foto på två män som står vid en bil

Budkavle om miljö och fordon

Återställ
Hjälp oss bli bättre