Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös hamn, foto.

Ellös hamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Ekomatsligans topp 10

Nu har vi klättrat ytterligare en placering i ekomatsligan och ligger nu på plats 7 i landet. Vår andel ekologiska inköp är 57% ekologiskt och 31% Svekologiskt, vilket menas både ekologiskt och svenskodlat.

Foto på fyra glada kvinnor, en som håller ett diplom.

Sofia Johansson, Charlotte Odhe, Mayvor Johansson och Helen Wijk.

Det innebär att 57 procent av den mat vi serverar i våra skolor, förskolor och boenden är ekologisk och att vi placerar oss bland de 10 bästa i Sverige. Vi ligger långt över genomsnittet i Sverige när det gäller inköp av ekologisk mat. Våra kök gör ett fantastiskt jobb och vi kommer att fortsätta arbetet med att öka andelen ekologiskt i våra livsmedelsinköp. Vi har ett bra livsmedelsavtal med ett stort utbud av ekologiska produkter.

- Vi är jätteglada att vi klättrar på listan varje år och hoppas nå det nationella målet om 60% ekologiskt snart säger stolt vår kostchef Charlotte Odhe. Vår målsättning är också att öka andelen svenskodlat ekologiskt för gynna svensk produktion av livsmedel att främja biologisk mångfald.

Det är väldigt roligt och det är ett arbete som vi gör tillsammans inom kostenheten, fortsätter Charlotte. Våra inköpsansvariga kockar jämför ständigt priser för att kunna köpa in mer ekologiskt.

Ekomatsligan

Ekomatsligan är en årlig ranking av landets kommuners och regioners ekologiska inköp.

Återställ
Hjälp oss bli bättre