Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vintervallen, Hermanö, foto.

Vintervallen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-12-20

Festligheter för Orust Handräckning

Den 13 december firade vi Orust Handräckning som har fått 2016 års Folkhälsopris.

Foto på tre kvinnor och en man.

Inger Johansson Orust Handräckning tillsammans med verksamhetschef Marina Hasselgren, anhörigkonsulent Carita Nurmi och utskottet för omsorgs ordförande Bertil Olsson.

Halva befolkningen gör det redan regelbundet: jobbar ideellt. Och det kan ge mer än du tror! Många känner en större mening med tillvaron när de gör gott för andra. Många engagerar sig för att de vill se ett mänskligare samhälle. För många är det viktigt att vara en medmänniska, du vill arbeta för en god sak. För en del är det viktigt att göra något för någon annan utan betalning och att det känns bra att göra skillnad och att du vill se en positiv samhällsförändring.

Orust Handräckning gör det och har gjort det i 20 år- de gör något för någon utan betalning. De tilldelades 2016 års Folkhälsopris den 8 december för sitt ideella arbete med motivering: ”Orust handräckning gör en god insats för folkhälsan. Verksamhetens huvudsyfte är att bryta isolering för människor i alla åldrar som är ofrivilligt ensamma…..”

För att fira Orust Handräckning ordnade vi festligheter den 13 december med god mat och med fantastisk underhållning av trubaduren Lasse Pettersson. Han tog med Orusthandräckning på en ”Havets Seglats” från Strömstad ned till Kneppla på västkusten med sina fantastiska anekdoter, skrönor och härlig musik.

Utskottet för omsorgs ordförande Bertil Olsson berättade att i Folkhälsorådet enhälligt röstade fram Orust Handräckning och vill på så sätt visa sin uppskattning för det fantastiska engagemang som föreningen gör över hela ön. Verksamhetschefen för Vård och omsorg Marina Hasselgren berättade att hon uppskattar Orust Handräcknings fina engagemang väldigt mycket i sina verksamheter. Hon menar att det inte bara är aktiviteter som Orust Handräckning bidrar med utan de skapar även fin social samvaro. Det är tillsammans med andra i socialt samspel som trygghet skapas. Trygghet handlar om att känna meningsfullhet i tillvaron och ha en roll i ett större sammanhang.

- Orust Handräckning insatser sätter en guldkant i tillvaron för den enskilde och det sociala sammanhanget ger äldre personer möjlighet att bibehålla sitt självbestämmande och sin integritet och att utveckla sina sociala nätverk säger anhörigkonsulent Carita Nurmi.

Festligheterna avrundades med att alla i handräckningen fick en present i form av en ullängel som är tillverkad av ull från Orust, Allmag. Designern till dessa fantastiska ullänglar är Aja Bergstrand.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre