Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Pilgrimen, Hermanö, foto.

Pilgrimen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Insamling till ukrainska flyktingar

I våras bad vi om hjälp efter att vi fått information att det kommer många flyktingar till vår kommun och vi behövde inreda evakueringsboende.

Foto på en transportbil med tre personer framför.

Emilia Pylkowski och Christian Gatt tillsammans med kommunalrådet Catharina Bråkenhielm.

Responsen var fantastisk, det köades på de ställena där servicelaget och bilvårdslaget samlade saker som behövdes. Vilken solidaritet i svåra tider, ni har visat vad betyder i praktiken. Tusen tack för det!

Men det blev inte några stora vågor av flyktingar, det kom ett fyrtiotal ukrainska flyktingar som bosatte sig på Orust. Till dem har vi i delat en del av allt det som ni skänkte. Det var hygienartiklar, kläder och massor av annat som behövs för att skapa ett boende för den som inte har något.

Men vi har saker kvar och vi tänkte att alla saker ska komma andra ukrainare tillgodo. När vi fick frågan från frivilliga krafter på Orust om det finns saker att skänka, då sa vi ja direkt. Vi har ju alla saker som ni har skänkt.

Christian Gatt och Emilia Pylkowski, som är frivilliga krafter, åker nu för femte gången till Polen och gränsen till Ukraina. Där lämnar de skänkta grejer som ska vidare med transporter till de ukrainska byar nära Kiev där det bor många äldre människor som har det svårt nu. En del blöjor och leksaker ska till barnhem och hundmat ska också delas till behövande. Nu är transporten fullpackad med nödvändigheter från många frivilliga krafter där vi tillsammans med er bara står för en del av allt som de kör till Polen.

Vi önskar dem lycka till och vill återigen tacka för den givmildhet som vi har mött, det är tillsammans vi kan göra skillnad.

Återställ
Hjälp oss bli bättre