Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös, foto.

Ellös

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Lucka 18 Orust kommun 50 år

Vid hamntorget i Henån, med utsikt över havet, ligger Kulturhuset Kajutan. Här samsas Henåns bibliotek med Lärcentrum Orust och Turistinformation.

På andra våningen finns Konsthallen med utställningar som arrangeras av Orust konstförening. I konsthallen sammanträder även kommunfullmäktige, kommunens högsta politiska beslutande instans med 41 ledamöter. Du är välkommen att delta på mötet på plats eller se det på webb-TV.

Kulturhuset Kajutan fylls med evenemang som skapas av föreningar i kommunen eller med föreställningar som köps in för kulturbudgeten. Ett normalt år utan restriktionen är det runt 200 evenemang och 15 konstutställningar samt nästan 1000 bokningar av lokaler i huset.

Kulturhuset Kajutan invigdes den 17 oktober 2005. Glimtar från invigningsdagarna finns på film. Orusts spelmansgille, som deltog på invigning, har föryngrat sina medlemmar och kommer att uppträda i kulturhuset igen den 28 april, vid ett författarbesök med Thomas Fahlander som skrivit boken Gift dig aldrig med en spelman.

Återställ
Hjälp oss bli bättre