Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hälleviksstrand, foto.

Hälleviksstrand

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Lucka 5 Orust kommun 50 år

Sommaren 2011 arrangerade P4 Göteborg en tävling kallad kommuncupen för kommunerna i sändningsområdet.

Det var en utslagningstävling som sändes direkt i radion som ett inslag i morgonprogrammet. Kommuncupen handlade om vilken kommun som enligt lyssnarna och den enväldige domaren marknadsförde sig bäst. Lyssnarna hade en stor del i avgörandet då de kunde ringa in till programmet och tala om vem som borde vinna.

Så med kommunutvecklare Ronny Svensson och artisten Gåke Gunnarsson startade Orustlaget i början av juli med att slå ut Tjörn i kvartsfinalen. Samma lag, förstärkt med Vibs Sohlberg från Slussens pensionat, vann semifinalen mot Ale. I finalen den 8 augusti var det dåvarande kommunalrådet Roger Hansson som klev in i laget och vi besegrade de andra finalisterna Mölndal och Härryda. En lagseger som byggde på sång, humor och välformulerade argument.

- Vi fick tre minuter för att ta oss an utmaningen berättar Ronny. Vi framförde ett Taube-medley i första omgången och visan om Månsemyr i semifinalen. Därutöver var det just en stor portion humor och ett massivt stöd från lyssnarna som tog oss till slutsegern.

Ett bamsestort tack till dig som bidrog till att vi vann den en utamningen.

Priset var ära och ett längre radioinslag från och om Orust.

Foto från sändningen.

Ronny och Gåke i P4 Göteborgs studio,

Foto på vinnarlaget.

Gåke, Vibs. Ronny och Roger.

Foto frän inspelningen.

P4 Göteborg intervjuar Gåke i inslaget från Orust.

Återställ
Hjälp oss bli bättre