Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust är årets näst bästa skolkommun i Sverige 2017 och 2018, foto.

Orust är årets näst bästa skolkommun i Sverige 2017 och 2018

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-04-27

Årets företagare i Orust, Tjörn och Stenungsund

För åttonde året i rad delar vi vid samma tillfälle ut pris till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i våra tre kommuner Stenungsund, Tjörn och Orust på Galan´18. Sedan två år tillbaka delar vi även ut pris till Årets Turismföretagare.

Galan´18 hyllar handlingskraft och företagsamhet i STO-regionen. Småföretagare skapar tillväxt som leder till arbetstillfällen och i sin tur välfärd.

Stort grattis till alla vinnare!

Årets Företagare Orust

Conny Jacobsson och Jan Andersson, Alcon Högtryckstvättar AB

Motivering

Att genom idogt arbete och långsiktighet bevisat att man utan att vara centralt placerad i en fungerande infrastruktur ändå kan bygga upp och bedriva en framgångsrik verksamhet.

Årets Unga Företagare Orust

Magnus Skoglund, M Skoglunds Bygg

Motivering

Med bestämdhet sedan unga år har årets unga företagare Orust arbetat med att uppnå sina mål. Hen har lärt sig sitt yrke från grunden och är idag en stark aktör på marknaden. Hen fortsätter att utmana sig själv genom att utforska nya områden. Arbetet består av att förverkliga kunders drömmar och önskemål. Det kan vara ett nybygge, en tillbyggnad eller en reparation, Vi önskar lycka till.

Årets Turismföretagare Orust

Sofia Dannestam och Mia Nilsson, Orusts blommor

Årets Företagare Tjörn

Stefan Andersson och Patrik Andersson, Kållekärrs oljecentral

Motivering

Med ett nytänkande i en traditionell bransch har årets vinnare lyckats skapa en fantastisk utveckling! Genom att inte fastna i gamla lösningar har företagaren tagit klivit in i framtiden. Hållbarhet är en viktig del av företagsamheten och företagets roll i vår globala värld är väldigt tydlig. Årets vinnare har dessutom lyckats genomföra ett lyckat generationsskifte och skapar mervärde för många av våra lokala företag.

Årets Unga Företagare Tjörn

Mikaela Bergström, Mikaela dressage

Motivering

Med kvalitet och affärstänkande förädlar årets vinnare sin produkt. Med en känsla för företaget och, inte enbart, produkten har företagaren skapat en affärsverksamhet av vad många ser som en hobby. Med tydliga mål och ett entreprenörskap som genomsyrar allt är en förebild för många. Vinnaren har dessutom skapat lönsamhet och trygghet hos sina kunder och hos denna handlare ryms inget skojeri utan tvärtom en driven kvinna som har hästen i fokus!

Årets Turismföretagare Tjörn

Morgan Bråse och Per Aste Persson, Klädesholmen Seafood AB

Årets Företagare Stenungsund

Nils Klingvall, FNK VVS AB

Motivering

En företagare med starkt driv. En person som gärna biter i och har fokus på trygghet för sina medarbetare. Företagsledarens ledarstil, att inte detaljstyra, och med enorm respekt för de som utför arbetet, har alla förutsättningar att genom god ekonomi och låg personal-omsättning kunna se fram emot en fortsätt hållbar tillväxt. Man kan inte annat än ryckas med i personens framfart.

Årets Unga Företagare Stenungsund

Emelie Falk och Frida Larsson, Emelie och Fridas Fastighetsbolag AB

Motivering

Företaget har genom ett unikt tankesätt skapat all förutsättning till fokus på kunden. Genom att tidigt sprida risken och investera i en fastighet med utbyggnadsmöjlighet och omställningsbarhet, mer eller mindre eliminerat risken för de fasta kostnaderna, och skapat grund för att bara kunna fokusera på tjänsteutveckling. Representerar inte bara Stenungsund utan är ett företag med kopplingar till hela STO området.

Årets Turismföretagare Stenungsund

Michael Sean Banis, Jordhammars Herrgård

Vi tre kommuner i stark frammarsch inom många områden

Tillsammans står vi inför en reell tillväxt med en invånarökning i våra kommuner på cirka 20 000 personer fram till 2035. Redan idag är vi tillsammans en region med närmare 57 000 invånare och 7000 företag. Och vi planerar ivrigt för bostäder och stödjande service för att förse området med förutsättningar för ett gott liv.

En förutsättning för levande och attraktiva kommuner är ett starkt näringsliv. I våra kommuner finns flera branscher med stark tillväxt, några av dessa finns representerade bland våra vinnare och våra nominerade och vår region växer på många sätt. Bland annat har Orust flest kvinnliga företagare i Fyrbodalsregionen, Tjörn har flest företagsamma människor i hela Göteborgsregionen och i Stenungsund växer nyföretagande snabbast i Göteborgsregionen.

Arrangörer

Galan´18 arrangeras av Företagarna Stenungsund & Tjörn, Företagarna Orust samt Orust, Stenungsund och Tjörns kommuner.

Återställ
Hjälp oss bli bättre