Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Rödberget, Henån, foto.

Rödberget, Henån

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Årets turismföretag Orust 2020

Vi säger ett stort Grattis till Nösundsgården som är Årets Turismföretag på Orust.

En grupp glada människor framför ett vackert skärgårdshus.

Catharina Bråkenhielm kommunstyrelsens ordförande, Stig och Lisbeth Maxén Nösundsgården och Ann Haraldsson Södra Bohuslän Turism, i bakgrunden Ronny Svensson kommunutvecklare.

I Nösund, på sydvästra Orust, strax intill havet ligger Nösundsgården med hotell, vandrarhem och nu även Café Gerle. Caféet och dess mysiga trädgård med havsutsikt är väl värt en omväg i sommar. Den fantastiska restaureringen av Gerlegården och trädgården har utvecklat platsen och gett historien ett nytt liv.

Tillsammans med Södra Bohuslän Turism har vi överlämnat blommor, tårta, diplom och det fina priset bestående av ett glasäpple designat och producerat av Lars Sestervik.

Motivering

Nösundsgården har en enastående förmåga att år efter år stå stadigt. Här har vi ett företag som när det blåser i omvärlden väljer att utvecklas istället för att avveckla – det är lika modigt som fantastiskt. Nösundsgården har genom den fantastiska restaureringen av Gerlegården och trädgården utvecklat platsen och gett historien ett nytt liv. Att dessutom så omsorgsfullt värna om den lilla orten Nösund tyder på ett hållbart företagande som blir till inspiration för andra.

En blomma, ett diplom  och ett äpple i glas, foto.

Vi överlämnade blommor, diplom och det fina priset bestående av ett glasäpple designat och producerat av Lars Sestervik.

Återställ
Hjälp oss bli bättre