Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hoga, Vräland, foto.

Hoga, Vräland

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-04-20

Företagsbesök

Den 29 mars gjorde kommunstyrelsens ordförande, kommunchef och näringslivsutvecklare företagsbesök. Denna gång besökte vi tre företag, VRAB, Adams Boat Care och Vakuum Teak i Väst.

tre kvinnor och en man

Petra Ohldin Lampinen, näringsutvecklare, Helena Borgström, VRAB, Kerstin Gadde, kommunalråd och Håkan Borgström, VRAB

Dessutom var vi observatörer på ytterligare ett företags kompetenspanel under ledning av Connect region Väst.

VRAB

Företaget drivs av Håkan och Helena Borgström och finns på Lundens industriområde i Henån. Deras verksamhet sysselsätter flera medarbetare som arbetar med kemisk och mekanisk rengöring av industri- och produktionsrör.

Kunderna finns inom flera branscher som exempelvis den kemi, papper och livsmedel. Företaget är verksamma både på nära håll, men även på flera platser i världen efterfrågas deras kompetens.

Kompetenspanel

Dagens andra stopp var som observatörer av en så kallad kompetenspanel, under ledning av den ideella organisationen Connect region Väst.

Företaget som panelen kretsade kring var Orustbaserat. Processen som företaget tog del av syftar till att stötta företag i deras utvecklings- och tillvästresa.

Resan börjar med att företaget tillsammans med en mentor tar fram en affärsplan som sedan presenteras för en kompetenspanel, vilken består av relevanta personer från näringsliv och samhälle som ger sin feedback på denna. Konkreta åtgärder och handlingsförslag lyfts under panelen fram, som utifrån olika synvinklar ger företaget en vägledning i framtida strategiska val.

Adams Boat Care och Vakuum Teak i Väst

Sista besöket för denna dag var på Vindön där vi träffade två företag, som samarbetar mycket.

Adams Boat Care renoverar och förvarar segelbåtar av olika märken, men där flertalet av båtarna från Hallberg Rassy. Carl Adams och Anna Friberg driver företaget och har båda en lång erfarenhet från just Hallberg Rassy. Även detta företag har kunder från både när och fjärran.

Vakuum Teak i Väst drivs av Kjetil Overvik och är specialiserade på byten av teakdäck.

De båda företagen huserar i gemensamma lokaler och deras arbeten på båtarna går hand i hand.

Tre kvinnor och två män i en båthamn

Petra Ohldin Lampinen, näringsutvecklare, Carl Adams, Adams Boat Care, Kjetil Overvik, Vakuum Teak i Väst, Kerstin Gadde, kommunalråd och Anna Friberg, Adams Boat Care.

Vill du ha besök av oss

Vi besöker dig gärna, hör av dig till vår näringlivsutvecklare Petra Ohldin Lampinen om intresse finns.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre