Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Kungsviken, foto.

Kungsviken

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-09-04

Företagsbesök i försommarens Orust

Innan sommaren gjorde kommunstyrelsens ordförande, kommunchef och näringslivsutvecklare företagsbesök. Denna gång besökte vi tre företag. Det var TSM Smart Storing, Alcon Högtryckstvättar och Tofta Gård.

Det var vår kommunchef Jan Eriksson, kommunstyrelsens ordförande Kerstin Gadde och näringslivsutvecklare Petra Ohldin Lampinen ut på en gemensam runda av företagsbesök runt Orust.

Två man framför en stor maskin med många rattar på.

Alcon Högtryckstvättar.

Morgonen startade hos företaget Alcon Högtryckstvättar. Företaget grundades redan 1972 och har sedan dess vuxit, idag drivs det av kompanjonerna Conny Jacobsson och Jan Andersson. Expertisen ligger i att tillverka högtryckstvättar för professionellt bruk, och produkternas kan även specialbyggas efter enskilda företags behov.

Tre kvinnor och en man framför ett stort rött hus.

Tofta gård Orust.

Vidare gick färden till Tofta gård som drivs av Hans och Mia Johansson. Här erbjuds boende, konferens, fest och catering i en vacker miljö, med rofylld natur runt knuten.

Foto på en kvinna och en man framför en lagerhylla

TSM Smart Storing, Töllås .

Dagen avslutades hos Kjell Johansson på TSM Smart Storing i Töllås. Företaget har funnits sedan 1986 och under åren utvecklat innovativa och effektiva lagersystem. Produkterna utvecklas och tillverkas i verksamheten på Orust och ligger idag i framkant som ett av de marknadsledande företagen inom sitt gebit, samt säljs såväl nationellt som internationellt.

Vi tackar samtliga företagare för en mycket intressant dag med givande samtal och insikter. Vårt syfte med företagsbesöken är att öka dialogen och förståelsen mellan kommunen och företagen. 

Vill du ha besök av oss

Då är du välkommen att höra av dig till vår näringslivsutvecklare Petra.

Vi är intresserade av att lära känna ditt företag bättre och samtala om dina synpunkter och tankar om samverkan med kommunen, så vi kan vara en så bra kommun som möjligt för dig och din verksamhet.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre