Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringötrafiken, foto.

Käringötrafiken

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Frukostmöte med trygghetsfrågor

Vad kan vi göra ännu bättre tillsammans var frågan som Carl Besslinger, vår nya kommunpolis, ställde på företagarfrukosten.

Ämnet för dagen handlade om det kommunen och Polisen gör idag för att kommunen ska vara säker och trygg.

För att trygghetsarbetet ska bli mer framgångsrika behöver alla bidra i ett konstruktivt samarbete. Polisen och kommunen arbetar med många av dessa frågor men resurserna är alltid för knappa. För att tryggheten och säkerhet ska öka på allvar krävs det samverkan med och inom civilsamhället. På samma sätt som vi alla behöver vara där för allas barn och ungdomar ska få förutsättningar att växa upp, behöver företagen på orten samverka på olika sätt.

Vår utvecklingsstrateg Anita Jakobsson berättade om kommunens samverkan med polisen och andra organisationer. Carl berättade om hur näringsliv på andra orter samverkar framgångsrikt för att förebygga brottslighet. Inom kort kommer fler möten på samma tema.

Det här kan du som företagare kan göra redan nu

  • Märka dina saker som är attraktiva stöldgods, helst med DNA.
  • Anmäl alltid stölder, det ger polisen mycket bättre förutsättningar att arbeta
  • Samverka med dina närmsta grannar

Om polisen stoppar en bil med misstänkt stöldgods och de inte kan bevisa att grejerna inte tillhör någon annan än bilföraren kan de inget göra. Så märk verktyg och andra stöldbegärliga saker på något sätt, DNA är det absolut bästa säger polisen. Glöm inte att märka din bensindunk i båten, gärna med namn och telefonnummer. När du inte anmäler en stöld får polisen inte en överblick över det som händer och lägger därför resurserna på andra områden.

Foto på en man.

Carl Besslinger kommunpolis.

Återställ
Hjälp oss bli bättre