Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Härmanö Gullholmen, foto.

Härmanö Gullholmen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Möte med besöksnäringen

I slutet på förra veckan hade Södra Bohuslän Turism och vi bjudit in besöksnäringen på Orust till en frukost på Orust Golfklubb. Vi lyssna på några företagare och det blev både nyheter och inspiration.

En kvinna som pratar.

Ann Haraldsson turistchef, Södra Bohuslän Turism.

Isabella Solhberg från Slussens Pensionat berättade om deras nya satsning på bröllop och nygamla satsning på konferens. Det finns möjlighet att övernatta eller bara stanna över dagen. Mattias Hartilius berättade som sitt företag, Kanoon Productions som erbjuder personliga tekniklösningar. Vi fick även ta del av nyheter från Orust Golfklubb och deras nya B&B.

Ann Haraldson och hennes medarbetare från Södra Bohuslän Turism presenterade fakta och statistik och vad som är på gång inom deras område. Det blev även några korta tips och trix för sociala medier inför sommaren. Bland annat att tipsade de om att använda Instagrams nya funktion Reels samt att skapa publiceringsflöde när det är lite lugnare i verksamheten och att tagga andra företag i din närhet, tillsammans ger vi varandra styrka. De tipsad även Hållbarhetsklivet och andra saker som Turistrådet Västsverige och Södra Bohuslän hjälper till med.

Ronny Svensson som är kommunutvecklare berättade om vad som händer i kommunen och bland alla våra samarbetspartners.

Inom Ett enat Bohuslän och Hållbarhetsklivet kommer en ny punkt Håll Bohuslän rent. Syftet är att alla bohuskommunerna ska gå med i Håll Sverige rent för att göra det lätt för besökare och invånare att göra rätt och bidra. Tanken är att lyfta fram och kommunicera allt bra som görs och finns under ett och samma paraply.

Han berättade även om arbetet med en ny friluftsplan för att stärka friluftslivsarbetet i kommunen och säkra ett hållbart friluftsliv för kommande generationer. Mer information kommer i juni.

Ronny tipsade även om Petter Bergman, vår energi och klimatrådgivare som sitter i Stenungsund samt Fenixz utbildningar för företag.

Återställ
Hjälp oss bli bättre