Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vintervallen, Hermanö, foto.

Vintervallen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-08-28

Välbesökt frukostmöte

Vi inledde Öppet Varvshelgen med ett välbesökt frukostmöte i EllösParken. Temat var mobilitet och framtidens resande.

Foto på två kvinnor

Therese Jandér, Head of Investor Relations Volvo Car och Vera Telemo, mobilitetsprojektet Tur och Retur

Therese Jandér som är Head of Investor Relations för Volvo Car berättade bland annat självkörande bilar och förändrad syn på mobilitet. Vera Telemo berättade om Tur och retur som är ett mobilitetsprojekt med syfte att öka det kollektiva resandet.

Mötet inleddes med att vår kommunfilm visades på EllösParkens nya digitala bioanläggning. Frukostmötet avslutades med en mycket uppskattad guidad rundvandring på Hallberg Rassy varv och mässområdet.

Freedom to move

Therese pratade om förändringar bilbranschen står inför när det gäller elektrifiering, uppkopplade bilar och autonoma bilar. Alla Volvos bilar kommar att någon form av eldrift. Flera olika projekt som handlar om digitalisering provas, till exempel matleveranser till bilen eller att tankbilen kommer till bilen. En annan spännande fråga är vem som ska äga bilen i framtiden, är det du eller någon annan. Kanske tillverkaren tillsammans med en uthyrare. Du kanske kommer att hyra ut din bil eller kan hyra den typen av bil du behöver för dagen. Självkörande bilar är en del av framtiden där utveckling pågår, men det är många hinder på vägen dit.

Tur och retur – hållbara resor mellan land och stad

I ett pilotprojekt undersöks vilka olika behov människor på Orust och på några platser i Dalsland har av att förflytta sig och hur det behovet uppfylls i dag. Vera pratar om Hållbart resande under Energi- och klimatmässan i Henån.

Tur och retur – hållbara resor mellan land och stad är ett projekt som Fyrbodals kommunalförbund har tillsammans med Orust kommun, Dalslands miljö- och energiförbund och Västra Götalandsregionen med finansiering från Energimyndigheten. Det handlar om att ta fram nya hållbara lösningar för mobilitet på landsbygden.

Återställ
Hjälp oss bli bättre