Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda brygga, foto.

Morlanda brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-01-22

Välbesökt träff om ägarskifte

Ett 90-tal deltagare samlades i Stenungsund den 17 januari för att lära sig mer om hur generations- och ägarskifte görs på bästa sätt.

Anders Ydstedt med lång erfarenhet av generations- och ägarskifte presenterade en verktygslåda med nio punkter. Bland dessa fanns tips som börja i tid och att du behöver inte kunna allt själv utan ta hjälp med exempelvis skattefrågor, prissättning och överförande. Mest kanske Anders ändå tryckte på vikten av att ha en plan för vad du ska göra när du sålt din rörelse.

Almi och Nyföretagarcentrum presenterade vad de kan bidra med- främst till köpare- när det gäller generations- och ägarskifte.

Därefter berättade olika företagare om sina erfarenheter vid generations- och ägarskifte. Tips från dessa var exempelvis att dokumentera allt för att missförstånd mm ska undvikas. Använd dig av de nätverk som finns tillgängliga. Gör en exitplan som tydligt dokumenterar allt i ditt bolag så att övergången går så smidigt som möjligt. Gör en plan på tio år. Fem innan försäljning och fem efter. Dokumentera och kommunicera denna till alla dem som blir berörda och revidera den årligen.

Seminariet anordnades av företagarna, Svenskt näringsliv samt kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust.

Återställ
Hjälp oss bli bättre