Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda säteri, foto.

Morlanda säteri

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Festlig överlämning på Strandgården

Äntligen var det dags för Lasse Kronér och Glädjeresan Stenungsund-Tjörn-Orust att besöka Strandgården äldreboende i Ellös. Stämningen var på topp när Lasse officiellt överlämnade den nya TV-anläggningen som Glädjeresan donerat.

En man och en stor plattTV.

Lasse Kronér vid den officiella överlämningen av TV-anläggningen på Strandgårdens äldreboende i Ellös.

​Glädjeresan har donerat TV-apparater med ljudanläggning till äldreboende i Orust, Tjörn och Stenungsunds kommuner. Tanken var att den festliga överlämningen skulle ske innan jul men Covid-19 satte krokben för det. Men nu var det äntligen dags för det efterlängtade besöket på Strandgården i Ellös för Glädjeresan och Lasse Kronér. Vid besöket bjöd Glädjeresan Stenungsund-Tjörn-Orust på en mycket uppskattad fikastund som spred glädje till våra hyresgäster och besökare.

Glädjeresan Stenungsund-Tjörn-Orust är en ideell förening som 2022 valde att uppmärksamma äldreboende i Stenungsund, Tjörn, och Orusts kommuner. Tillsammans med enhetscheferna i varje kommun var målet att utrusta dagrummen med TV-apparater och ljudanläggningar. Tanken är att skapa en biokänsla samt att en större bild och ett bättre ljud leder till trevligare gemenskap i dagrummet.

- Det här betyder väldigt mycket för oss säger Ann-Christin och Alexander som är enhetschefer för Strandgårdens boende. Nu när det är lugnare med covid kan vi börja anordna både bio-kvällar och sportkvällar. Tanken är också att vi kommer att ha andra aktiveter som att delta på konserter och andra evenemang som streamas.

Glädjeresan Stenungsund-Tjörn-Orust syfte är att sprida glädje och samtidigt skänka pengar till välgörande ändamål. Det är företag på Orust, Tjörn och Stenungsund skänker produkter eller tjänster som auktioneras ut av Glädjeresan. 100% av de inropade pengarna går till att sprida glädje.

- De äldre har varit extremt utsatta under pandemin, och att få ge dem något fint efter den svåra tiden var självklart säger Lasse och Tommy Witedal från Glädjeresan Stenungsund-Tjörn-Orust.

En man och en kvinna som delar ut tårta.

Alexander Fåll och Ann-Christin Eriksson som är enhetschefer på Strandgårdens äldreboende serverade tårta.

En man och ett piano.

Lasse Kronér underhåller på Strandgårdens äldreboende i Ellös.

En man och en kvinna.

Lasse Kronér och Marina Hasselgren som är verksamhetschef för äldreomsorgen.

Återställ
Hjälp oss bli bättre