Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Måseskär, foto.

Måseskär

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Gullvivan, ett modernt äldreboende

Nu har vi invigt Gullvivans nybyggda äldreboende i Henån. I samma hus finns även vårdcentral och folktandvård.

- Gullvivans äldreboende är helt i linje med vår vision leverera god omsorg och utveckla välfärdstekniken säger Marina Hasselgren som är verksamhetschef för vård och omsorg.

Gullvivans äldreboende är placerad på marknivå runt den soliga innergården. Boendet har 30 stora moderna lägenheter uppdelat på fyra avdelningar. Alla boende har tillgång till den gemensamma innergården. Här finns det redan finns en början till planteringar och många spännande tankar för framtiden.

Vi har haft varit en festlig invigning med tårta och många glädjefyllda tal av enhetschefer och kommunalråd. Torsten som är hyresgäst vid Gullvivans äldreboende hade äran att klippa bandet.

- Jag säger aldrig gullviva, jag säger majnycklar konstanterar kommunalrådet Kerstin Gadde i sitt invigningstal. Här har vi ett modernt boende med nycklar till trivsel fortsätter Kerstin. Gullvivans äldreboende är nyckeln till något fantastiskt fint. Vi lyckönskar oss alla att detta blir något fantastiskt bra.

Gullvivans äldreboende ersätter det tidigare boendet Ågården som inte uppfyllde de krav som ställs idag. Alla boende har nu flyttat till moderna lägenheter i det Gullvivans äldreboende.

- Vi har i uppdrag digitalisera oss mer berättar Marina. Här finns det digitala medicinskåp som är en del i den nya välfärdstekniken. När vi lämnar papper och penna till förmån för digitala systemen får vi nya möjligheter och utrymme att utveckla välfärden. Genom digitalisering får även våra enhetschefer tid för att utveckla sitt ledarskap.

Lägenheterna i Gullvivans äldreboende stora och ljusa. De är utrustade med ett eget litet kök för den som vill laga mat. Badrummen är rymliga och där finns en egen tvättmaskin och torktumlare. Förutom den gemensamma innergården finns det gemensamt kök och sällskapsrum på varje avdelning.

- Lägenheterna är nyckellösa berättar Eva Andersson som är enhetschef. Istället använder vi ny digital teknik som förenklar vardagen både för de boende och för oss som arbetar här.

Ett modernt äldreboende med centralt läge är uppskattat av både våra hyresgäster, anhöriga och våra medarbetare. Närhet till affärer, allmänna kommunikationer och bibliotek ger ett stort mervärde.

- Vi vill passa på att framföra ett stort tack från ledningen i sektor omsorg till Eva och hennes medarbetare avslutar Marina sitt invigningstal. Tillsammans med frivilliga och anhöriga alla gjort en fantastisk insats med att avveckla Ågården och genomfört en strukturerad och bra överflytt till Gullvivans äldreboende.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre