Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA Myckleby, Torp, foto.

MUMA Myckleby, Torp

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

På utflykt med anhörigstödet

Under våren erbjuder anhörigstödet alternativa möjligheter att träffas för anhöriga under säkra former. Vid tre tillfällen har det varit guidade vandringar vid kulturhistoriska platser.

Utsikt mot havet från ett högt berg

Utsikten från Svens altare, Storehamn

I april erbjöds guidade vandringar både vid Svens altare och vid Ålgård. Båda platserna bjuder på en fantastiskt vacker natur och en rik kulturhistoria.

Fem personer på toppen av ett berg.

Vandringen vid Svens altare i Storehamn.

Vandring vid Svens altare och Storehamn

Det blev en otroligt vacker och upplevelserik vandring i Storehamn en solig dag för de anhöriga.

Efter en vandring genom svår terräng nådde vi Svens Altare på toppen av berget, hela 106 meter över havet. Här finns det ett trapptorn som du kan gå upp i och väl uppe möttes vi av vidunderligt vacker utsikt. Det sägs att du kan se 11 kyrktorn och Hållöfyr härifrån.

Efter en välförtjänt fika paus, gick vi vidare runt Håltasjön. Här finns en vacker natur och flera torpruiner med informationstavlor där du kan läsa om de som har bott här. Det är spännande att föreställa sig att det funnits flera torp, garveri, bageri och tvåvåningshus runt Håltasjön.

Utsikt mot skoegn från ett högt berg

Utsikten från Svens altare, Storehamn

Vandring vid Ålgård och Assmunderöd

Strax öster om Henån ligger rekreationsområde Ålgård, som har en lång historia. Här finns en mycket uppskattad grillplats och här ligger även Friluftsfrämjandets stuga och lada där du kan hyra kajaker, kanoter och SUP.

Detta kulturhistoriska område besöktes av en anhöriggrupp en fin dag i april. Vi fick en guidad tur av Friluftsfrämjandets ordförande Ingela Antonsson som tog oss runt sjön Assmunderöd. Efter rundturen bjöds det på fika och grillad korv som smakade fint efter den cirka 4 kilometer långa vandringen.

En grillplats vid Ålgård.

Fikapaus vid Ålgårds rekreationsområde.

Återställ
Hjälp oss bli bättre