Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Slussen, foto.

Slussen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-10-04

Välbesökt Seniormässa Må bra på Orust

Vilken energikick årets seniormässa blev. Kulturhuset Kajutan i Henån var fyllt till bredden med glada utställare och besökare. Vilket härligt samarbete med föreningsliv, organisationer och företag.

Foto på en kvinna som talar i en mikrofon.

Kommunalrådet Kerstin Gadde inviger Seniormässan Må bra på Orust.

Uppskattningsvis 400 besökare besökte seniormässan i Kulturhuset den 2 oktober. Mässan bjöd besökarna på ett spännande program med föreläsningar, utställningar, informationsbord, prova på aktiviteter, mannekänguppvisning, LineDance och musikunderhållning med sång och andra roligheter.

- Jag vill passa på att framför ett stort tack till alla fantastiska engagerade föreningar som ger så mycket till oss som bor här sa kommunalrådet Kerstin Gadde som var inledningstalare.

Under dagen fick besökarna möjlighet att lyssna på intressanta föredrag om mat, om vikten att träna kropp och huvud och om hur du kan få hjälp av 177 Sjukvårdsupplysningen. Polisen pratade om arbetet med projektet (Alt att vara )trygg och säker. Andra ämnen handlade om att vara anhörig till en demenssjuk och om artros och hur hjärtstart går till. Det fanns även möjlighet att testa vår nya el-parcykeln Fun2go.

- Förberedelserna har pågått nästan ett år berättar Aili Larsson projektledare för mässan, Det har varit ett otroligt en inspirerande samarbete med alla parter som gjort den här seniormässan Må bra på Orust möjlig.

Vid informationsborden fanns både föreningslivet, våra egna verksamheter och företagare för att berätta sina tjänster och produkter.

Mässan har anordnats av Folkhälsorådet och anhörigstödet i nära samarbete med olika frivilligorganisationer och Studieförbundet Vuxenskola.

- Vi vill säga ett stort tack till alla medverkande och besökare som gjorde denna dag så fantastisk säger Aili tillsammans med sina arrangörspartner Carita Nurmi som arbetar med kommunens anhörigstöd och Margareta Thoresson från Studieförbundet Vuxenskolan.

Återställ
Hjälp oss bli bättre