Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA Myckleby, Torp, foto.

MUMA Myckleby, Torp

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-05-31

Vårfest för anhöriga och deras närstående

För tredje året i rad ordnade anhörigstödet tillsammans med frivilliga från Orust Handräckning och Afasiföreningen en lyckad och välbesökt vårfest för anhöriga och deras närstående. Vårfesten hölls på Stala bygdegård.

Husmor på Stala bygdegård hade ordnat en festlig och fantastisk god middag med efterrätt.

Daga och Rolf från Kungälv stod för underhållningen som var mycket uppskattad. Det bjöds på härliga gamla klassiker varvat med allsång. Musiken var väldigt medryckande och det blev en hel del svängom på dansgolvet. Det var Studieförbundet Vuxenskolan hade ordnat dagens underhållning.

Afasiföreningen passade på att introducera sittdansens möjlighet och glädje. Sittdans kommer att erbjudas i höst just i Stala Bydgegård.

Det här lever jag på länge! berättade en anhörig efter festen.

Anhöriga som vårdar och stödjer sin närstående som fått en sjukdom blir ofta väldigt isolerade. De nätverk som hen haft tidigare har en tendens att minska. När vi erbjuder möjligheter för människor att träffas genom olika aktiviteter som till exempel vårfesten eller andra aktiviteter kan den anhörig uppleva att de inte är ensamma i sin situation. Det kan ge tröst, energi och glädje. Genom de aktiviteter som anhörigstödet ordnar tillsammans med alla frivilliga personer som hjälper till med energi och kraft, ges anhöriga möjlighet att träffa nya vänner som bokstavligen sitter i samma båt. Detta i sin tur skapar ringar på vattnet och nya nätverk byggs upp.

Anhörigstödet vill tacka alla gäster och samarbetspartners för en fantastisk Vårfest.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre