Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös gästhamn, foto.

Ellös gästhamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

2020 års Folkhälsopris

I år säger vi grattis till tre föreningar som samarbetar för en god folkhälsa. Det är Föreningen Flatön, Flatö- Malö hembygdsförening och Flatö Kyrkans vänner som tillsammans är 2020 års folkhälsopristagare.

Folkhälsopriset är på 10 000 kronor och kommer att delas ut på ett av kommunfullmäktige möte den 16 oktober.

Folkhälsopriset utdelas till enskild person eller personer, till förening eller annan sammanslutning, som i ett brett perspektiv påverkar människors hälsa i en positiv riktning i Orust kommun.

Det har kommit in nio förslag på folkhälsopristagare för 2020. Folkhälsorådet beslutar att utse de tre föreningarna Föreningen Flatön, Flatö- Malö hembygdsförening och Flatö Kyrkans vänner tillsammans till folkhälsopristagare 2020.

Motivering

Tre föreningar som utför ett enastående arbete var och en för sig och i samarbete med varandra. Det anordnas en hel mängd aktiviteter och kulturella erbjudanden som bidrar både till den psykiska och fysiska hälsan. Aktivitetsnivån och variationsrikedomen är hög.

Det anordnas aktiviteter i mindre format som till exempel skrivar- och målarcirklar och större arrangemang som påskpromenaden, midsommarfirandet, sommarauktionen,hembygdsdagen och konserter. Många av arrangemangen riktar sig till en större deltagarkrets än endast öborna och bidrar på det sättet en ökad hälsa för många.

Relaterad information

Tre pesroner står på en scen.

Nils-Erik Borgström ordförande för Flatö kyrkas vänner, Knut Torbentsson, ordförande i Malö-Flatö Hembygdsförening och Lena Kjellman ordförande för Föreningen Flatön vid utdelningsceremonin.

Återställ
Hjälp oss bli bättre