Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Måseskär, foto.

Måseskär

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

2021 års Folkhälsopris

I år säger vi grattis till en förening som arbetar för en god folkhälsa. Det är Förening Nösund som är 2021 års folkhälsopristagare.

Foto på en man och  tre kvinnor som står upp.

Kommunalråd Catharina Bråkenhielm (S) och folkhälsosamordnare Anna Sandberg lämnar över priset till Eva Ossiansson och Magnus Johansson, Föreningen Nösund.

Folkhälsopriset som är på 10 000 kronor delades till föreningens representanter i Nösund den 23 september.

Folkhälsopriset delas ut till enskild person eller personer, organisation eller annan sammanslutning som i ett brett perspektiv påverkan folkhälsan i en positiv riktning i Orust kommun. Det har kommit in förslag på 13 organisationer och verksamheter och Folkhälsorådet har utsett Förening Nösund till årets folkhälsopristagare.

Motivering

Föreningen Nösund bedriver genom sina sektioner och ideellt engagerade medlemmar ett fantastiskt arbete som främjar allt det goda som berikar ett hälsosamt liv. Exempel på det är att badplatser hålls fina och tillgängliga, det anordnas seglarskola, midsommarfirande, berättarfrukostar och konstutställningar.

Föreningen Nösund samlar många fantastiska krafter genom sina medlemmar som bidrar till ett rikt friluftsliv, glädje och livskvalité. Föreningen Nösunds medlemmar är således väl värda detta pris då de i gemensam anda gör platsen och Orust till en fantastisk plats att leva, besöka och verka på.

En kvinna och  en man håller upp dörren tll bastun.

Eva Ossiansson, ordförande i Föreningen Nösund och föreningen vice ordförande Magnus Johansson, vid varmbadhuset i Nösund.

Återställ
Hjälp oss bli bättre