Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Piren Gullholmen, foto.

Piren Gullholmen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteken och covid-19

23 december infördes nya åtgärder i och med att smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka. Krav om antal kvadratmeter per person i offentliga inomhuslokaler gäller inte för bibliotek. Alla bör undvika miljöer med trängsel och alla bör hålla avstånd. Vi följer utvecklingen och är beredda att vidta ytterligare åtgärder med kort varsel.

Nya rekommendationer

Sedan den 8 december rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla att hålla avstånd i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Rekommendationen riktar sig till barn och vuxna. Den gäller även om du är fullvaccinerad. Alla ska vara uppmärksamma på symtom på covid-19.

Undvik att besöka biblioteket om du känner symtom. Fortsätt gärna att använda våra digitala tjänster för dina biblioteksärenden. Det går även bra att hämta reserverad media på utsidan av biblioteken om du ringer eller mejlar oss i förväg.

Inga tillfälliga öppettider

Från årsskiftet inför Ellös bibliotek meröppet och får samtidigt nya bemannade öppettider. Det innebär att samtliga våra bibliotek återgått till ordinarie öppettider.

Begränsad service, kulturarrangemangen påverkas

  • Sittplatser och uppehållsytor i biblioteken kan nyttjas i den mån det går att hålla avstånd
  • Släktforskardatorerna har ingen tidsbegränsning, men avstånd gäller
  • Begränsat antal besöksdatorer i Henån, Ellös respektive Svanesund
  • Hur arrangemangen för vårterminen 2022 kommer kunna genomföras bedöms löpande. Mer information i januari
  • Du kan inte räkna med full service vid skrivare, kopiator med mera. Sunt förnuft och att hålla avstånd i alla lägen gäller

Bibliotekens tjänster

Använd gärna bibliotekens digitala tjänster för biblioteksärenden, läs mer på www.biv.se. Vi erbjuder fortsatt tjänster som Take away-påsar, det vill säga bokpåsar för avhämtning, samt Boken kommer för dig som har svårt att besöka biblioteket fysiskt.

Återställ
Hjälp oss bli bättre