Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Boxvik, foto.

Boxvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Bibliotekets boktips, Betraktaren

Den här veckan tipsar vi om en riktigt spännande, psykologisk deckare av en av Norges nya succéförfattare i genren, Helene Flood.

Sofie huserar bland deckarböckerna i Ellös bibliotek, och visar upp veckans tips - Betraktaren av Helene Flood.

Sofie på Ellös bibliotek tipsar om.

Betraktaren av Helene Flood

Helene Flood är en av mina absoluta favoritförfattare just nu. Hon har tidigare skrivit Terapeuten. Senaste boken heter Betraktaren (2021) och den är så spännande. Själva grundberättelsen är en vardaglig historia som handlar om Rikke, forskare och gift med sin ungdomskärlek Åsmund. De bor i ett flerfamiljshus en liten bit utanför Oslo tillsammans med två barn. De lever ett idylliskt liv, men sedan en tid tillbaka har Rikke haft en otrohetsaffär med Jörgen, en utrikeskorrespondent som bor i samma hus. En dag hittas en av grannarna mördad. Det är förstås Jörgen. Hur ska Rikke lyckas med att dölja sin sorg, hur ska hon lyckas vara ärlig mot polisen utan att hennes man får reda på vad som pågått? Polisen har tillgång till sms och portlogg, Rikke kommer inte undan.

Bokens tillgänglighet på biblioteket

Just nu är det kö på de fysiska exemplar som finns på biblioteken, men du kan låna den som e-bok och e-ljudbok i vår app för e-böcker, Biblio.

Återställ
Hjälp oss bli bättre