Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA muralmålningar, foto.

MUMA muralmålningar

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteket tipsar, Flicka, kvinna, annan

Nytt boktips hämtat från den brittiska teatervärlden. Eva på Henåns bibliotek tipsar om Bernardine Evaristos Flicka, kvinna, annan, som är den första av Evaristos romaner som översatts till svenska.

Eva med Bernardine Evaristos "Flicka, kvinna, annan".

Flicka, kvinna, annan

Yazz, Winsome, Bummi och Hattie är fyra av de tolv kvinnor som porträtteras i den här fantastiska romanen! I centrum finns Amma, pjäsförfattaren som äntligen getts möjlighet att sätta upp sin pjäs på National Theatre. Inte många svarta dramatiker får den chansen. Bland publiken finns vännerna, de kvinnor vars livsberättelser gör den här boken så levande och mångfacetterad. Bernardine Evaristo väver samman berättelserna till en imponerande kör där genus och ras är bärande teman.

I augusti reste bibliotekarier från Bibliotek i Väst till Litteraturfestivalen i Louisiana, Danmark. Vi hade sökt och beviljats resestipendium från Svensk biblioteksförening. Under tre dagar mötte vi författare från hela världen, fick höra om deras skrivande och liv.
Att jag där fick möjlighet att höra Bernardine Evaristo berätta om sitt liv och författarskap gjorde läsupplevelsen ännu större.

Bokens tillgänglighet på biblioteket, 24 september

Boken finns att låna på våra bibliotek. Den finns i dagsläget inte som e-bok eller e-ljudbok.

Återställ
Hjälp oss bli bättre