Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gästhamnen Käringön, foto.

Gästhamnen Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteket tipsar, The Courier

För ovanlighetens skull inget boktips den här veckan utan istället en spännande film, The Courier, som Veronica sett och vars handling känns mer angelägen ju längre kriget i Ukraina fortgår.

The Courier med Benedict Cumberbatch i en av huvudrollerna.

Veronica på Henåns bibliotek tipsar om.

The Courier

Handlingen bygger på verkliga händelser och utspelas under 1960-talet. Sovjetunionen rustar sig för att kunna mäta sina krafter mot USA med kärnvapen. En sovjetisk officer, Oleg Penkovsky (Merab Ninidze) lyckas kontakta brittiska MI6 och amerikanska CIA och erbjuder sig att få fram hemlig information om den sovjetiska upprustningen.

En vanlig affärsman, Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) rekryteras som den kurir som håller kontakt med Oleg och smugglar hem informationen. Han gillar det spännande uppdraget men får inte berätta något för hustrun Sheila (Jessie Buckley). Till en början känns det hela riskfritt och männen blir snart goda vänner. Själv vet Greville inte vad breven innehåller, men han förstår att om Oleg avslöjas skulle det innebära dödsstraff.

I denna spännande historia spelar Benedict Cumberbatch en helt vanlig man som kom att spela en avgörande roll i stävjandet av Kubakrisen.

Filmens tillgänglighet på biblioteket, 1 april

Filmen finns att låna som DVD på Henåns bibliotek. Du kan även låna den som strömmande film via Cineasterna.

Återställ
Hjälp oss bli bättre