Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Stillingsön, foto.

Stillingsön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteket tipsar, The Dressmaker

Veckans tips är denna gång en film. Linnea på Svanesunds bibliotek har sett filmen The Dressmaker. En australisk dramakomedi i regi av Jocelyn Moorhouse, baserad på romanen med samma namn av Rosalie Ham.

Veckans filmtips, The Dressmaker med bland andra Kate Winslet i huvudrollerna.

The Dressmaker

1926, i den fiktiva australiska vildmarksstaden Dungatar, anklagas den 10-åriga skolflickan Myrtle Dunnage för klasskamraten Stewart Pettymans död och skickas iväg från staden som straff. Tjugofem år senare, återvänder Myrtle, nu en couturierutbildad sömmerska vid namn Tilly (Kate Winslet), till Dungatar från Paris där hon arbetat på de stora modehusen. Tilly minns ingenting av Stewarts död, och hennes psykiskt sjuka mamma Molly (Judy Davis), som lever i elände, kommer inte ens ihåg henne.

Tilly är beslutsam i att försöka ta reda på vad som egentligen hände dagen som Stewart Pettyman dog. Allt är inte som det verkar märker Tilly när hon börjar gräva i sitt förflutna. Staden osar av lögner och skandaler, alla i staden håller varandra ryggen. I ett försök till att vinna över invånarna i den lilla staden, för att kunna ge igen för hur de behandlat henne och hennes mor, börjar Tilly sy extravaganta klänningar till kvinnorna i staden. Ett stilrent drama med komiska undertoner om kärlek, hämnd och haute couture.

Filmens tillgänglighet på biblioteket, 29 april

The Dressmaker finns att låna eller reservera på Svanesunds bibliotek. Filmen finns dessutom att som strömmande film via Cineasterna.

Återställ
Hjälp oss bli bättre