Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gästhamnen Käringön, foto.

Gästhamnen Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-12-21

Invigning av Ungdomens hus i Henån

Nu har vi invigt Ungdomens hus. En fantastisk mötesplats för ungdomar med oanade möjligheter.

Nils Abrahamsson och Lars Larsson (C) ordförande i utskottet för samhällsutveckling fick äran att klippa det röda bandet och Kulturskolan blåste fanfar.

- Ungdomarnas synpunkter har varit i fokus genom hela vår planering och det blev verkligen så bra som vi hoppats och önskat, säger fritidschef Malin Andersson.

I ungdomens hus samlas unga från hela kommunen för att umgås och spela biljard eller musik eller bara umgås. Huset som tidigare var fritidsgård i Henån, har nyrenoverade lokaler och ett tillbyggt annex med en stor samlingssal. Den nya samlingssalen kan användas på många sätt, bland annat finns där en scen och gott om plats för publik. För de som spelar i band och vill repa finns det ett musikrum i det nya annexet.

Invigning blev en riktig fest för alla åldrar och huset fylldes till bredden. Kulturskolan blåste fanfar och det röda bandet klippets av representanter från politik och ungdomarna. Det bjöds på glögg, tårta och andra godsaker samt uppträdande av Clara, Emilia, Tuva, Alma och Oscar Ogge Rico.

Relaterad information

Clara Lyrstrand, Emilia Reimer, Tuva Ilmestrand och Alma Olsson invigningspelade på den nya scenen.

I samlingssalen finns ett populärt biljardbord.

Återställ
Hjälp oss bli bättre