Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Strömholmen, foto.

Strömholmen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Kenneth Gärdestad uppmärksammas för sin lyrik

Årets utdelning av Orusts stora Evert Taube-pris var en mäktig upplevelse. På Taubespelens andra dag klev Kenneth upp på scenen och möttes av stående ovationer som inte ville ta slut.

Kenneth Gärdestad tog emot Orust stora Evert Taube-pris 2017 på Taubespelen.

Representanter från Orusts Sparbank, Orust kommun och Taubespelen läste upp motiveringen och överräckte priset.

Kenneths glädje över att få bekräftelse för sin lyrik var mycket stor och i sitt tacktal berättade han om sina texter och hur roligt det är att bli uppmärksammad.

Både mottagare av priset och etta på Svensktoppen

Som om det var regisserat av högre makter så blev Kenneth inte bara mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris. På samma söndag gick den nya tolkningen av en av de allra mest kända låtarna, Sol, vind och vatten, rakt in på Svensktoppens förstaplats. Som om inte det räckte så är nyinspelningen gjord av Peter Nordahl som var årets kapellmästare på Taubespelen, Så det var dubbel glädje på scenen. Som avslutning på prisceremonin spelade orkestern under ledning av Peter Nordahl Sommarlängtan till Ted Gärdestads inspelade sång. Melodin är en av de nya tolkningarna från nya skivan.

Folkfest i två dagar

Årets Taubespel blev en stjärnspäckad folkfest under två dagar vid Göksäter mitt på Orust. Det var Ola Salo som tolkade Taube tillsammans med gästartisterna Loreen, Timo Räisänen, Carola, Melissa Horn, Molly Sandén och Carl-Einar Häckner. Kompositören Peter Nordahl var konstnärlig ledare och hade med sig med sig sexton musiker. Publiken bjöds också på många tillfällen med allsång tillsammans med Hanna Boquist och Jasmine Sjöstedt.

Applåderna vill inte ta slut när Kenneth kom upp på scenen.

Kenneth Gärdestad, Birgitta Pettersson VD Orusts Sparbank, Cim Ericsson Taubespelen, Ronny Svensson Orust kommun.

Ola Salo på Taubespelens scen.

Kenneth Gärdestad och kompositören Peter Nordahl.

Carola berättade hon känner ett särskilt band med Orust efter att hon som tonåring tillsammans med sina föräldrar hämtat en ny Hallberg-Rassy i Ellös.

Nisse Eriksson Taubespelen förbereder Kenneth, Birgitta och Ronny.

Nisse Eriksson Taubespelen, Kenneth Gärdestad, Birgitta Pettersson Orusts Sparbank och Ronny Svensson Orust kommun.

Återställ
Hjälp oss bli bättre