Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Konstgräsplan, Henåns skola, foto.

Konstgräsplan, Henåns skola

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-05-15

Läs bibliotekets e-tidningar

Med ditt bibliotekskort har du tillgång till tusentals e-tidningar från hela världen. Läs dem i din dator, surfplatta eller telefon.

Pressreader

Tidningarna i databasen Pressreader är fullständiga kopior av pappersutgåvan. Du kan läsa dagens tidning, men också äldre nummer i upp till 90 dagar.

Gör så här på biblioteket:

På bibliotekets datorer går du direkt till adressen pressreader.com. Om du har egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du använda appen som heter Press Reader. Obs! För att appen ska fungera måste du vara uppkopplad via bibliotekets trådlösa nätverk.

Så läser du i appen Press Reader:

Ladda ner PressReader som finns gratis på App Store och Google Play. Öppna appen när du är på biblioteket och har tillgång till det trådlösa nätverket.

En grön skylt med texten Pressreader Hotspot visar att du är korrekt ansluten. Nu kan du du fritt ladda ner tidningar och tidskrifter under 72 timmar, även utanför biblioteket. Nedladdningarna sparas i appen i upp till tre månader.

Gör så här hemma/utanför biblioteket:

Gå till bibliotekets webbkatalog biv.se och klicka på länken Pressreader längst upp till höger. Logga in i webbkatalogen med ditt personnummer eller numret på ditt bibliotekskort samt din pinkod. Klicka på länken Pressreader som nu är synlig till vänster, en grön skylt med texten Pressreader Hotspot visas. Här läser du dock ”strömmande” och kan inte ladda ner tidningarna.

Orust kommunbibliotek

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre