Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Herrbadhuset Käringön, foto.

Herrbadhuset Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Melissa Horn besökte Orust

Den 20 augusti besökte Melissa Horn Orust för att ta emot Orusts stora Evert Taube-pris 2020.

Henrik Lindh kommundirektör, Melissa Horn, Mikael Gustavsson VD Orusts Sparbank och Ronny Svensson kommunutvecklare.

Efter ett års väntan, på grund av covid-19, var det äntligen dags för Melissa Horn att komma till Orust för att ta emot lyrikpriset Orusts stora Evert Taube-pris 2020. Melissa som genom sin karriär utvecklat känslan för ordets mångbottnade betydelse och har med sin känsliga penna läst av det sociala och emotionella livet.

Orusts stora Evert Taube-pris 2020 delades ut på Handelsman Flinks restaurang på Flatön.

I samband med prisutdelningen bjöds Melissa på en guidad tur på Flatön och Malö med besök på platser som varit inspiration för Evert Taubes lyrik.

- Jag är jätteglad, det är en stor ära och så kul att få det här priset som vi nu pratat om i över ett år, säger Melissa Horn. Det

Efter prisutdelningen väntade middag på Handelsman Flink där det bland annat bjöds på äggost, en traditionell bohuslänsk rätt.

Dagen avslutades med en båttur med Polstjernan till båtens hemmahamn Kungsviken.

Orusts stora Evert Taube-pris

Priset instiftades av Orusts Sparbank och Orust kommun i samarbete med TaubeSpelen 2010 och riktar sig till lyriker som skriver i Evert Taubes anda. Prissumman är på 50 000 kronor.

Tidigare pristagare

Orusts stora Evert Taube-pris delades nu ut för tionde gången. 2011 var första gången som Orusts Stora Evert Taube-pris delades ut. Priset gick då till Ulf Lundell. Följande års pristagare har varit 2012 Eva Dahlgren, 2013 Håkan Hellström, 2014 Peter LeMarc, 2015 Veronica Maggio, 2016 Mauro Scocco, 2017 Kenneth Gärdestad, 2018 Bo Sundström och 2019 Niklas Strömstedt.

Återställ
Hjälp oss bli bättre